Amma mesaj yazmışım ben ya... DC sahiplerinin sitelerine bakın + Sunucu satanların sitelerine bakın. Ben konu ile alakalı mesajımı dile getirdim. Benim görüşüm öyledir ve olması gerekende budur. DC sahipleri + Sunucu satanlar kademeli hareket etmediği sürece herkes batar NIXCON gibi yavaş yavaş çökersiniz. Sunucu satan kişi müşterisi ile yarışırsa veya DC sahibi müşterisi ile yarışırsa sonuç bataktır. Daha detaylı yazarım ama gerek duymuyorum konudan dışarı çıkar mesajım.
Malesef katılamayacam çünkü dünyada bunun birçok örneği mevcut. Leaseweb, rapidswitch, theplanet. Sitelerindeki son kullanıcı fiyatlarına bakın, bir de co location fiyatlarına bakın. Datacenter son kullanıcıya satış yaparsa neden batsın ? Siz katma değerli hizmet sağlamayıp, al - sat ile rekabet etmeye kalkarsanız, durum tabiki böyle içler acısı olur. Burdan soralım Türkiye'deki ciddi veri merkezlerine. Radore, SH, DGN ve Netinternet'e (Forumda olanları kattım sadece) soralım, gelirinizin büyük bölümü bayilerden mi? son kullanıcıdan mı? Netinternet harici hepsi son kullanıcı olduğuna eminim. Hatta forum dışına çıkacak olursak teknotel, teletek, grid v.s onların son kullanıcılardan, bayilere göre çok daha fazla kazandığına eminim.