hayırlı olsun. benzer şeyler yaşayan arkadaşlara örnek olur umarım.
sizce hesabınızdan para nasıl çalındı? şifrenizi nasıl öğrendiler?
ona göre güvenlik önlemleri alalım
Kardes boyle birseyin basima gelicegini ummadigimdan genelde hep ayni sifreleri kullaniyordum(forumlara uye olurken falan filan).Parami calanin site admini oldugunu dusunuyorum.Database'inde kayitli olan mail adresimle sifre'mi paypal girisnde denedi herhalde oyle buldu.Yanliz basit bir forumda 5-10 bin uyen oldugunu dusun,bayagi bi ugras gerektiren bir is.
Paypal'a ise paramin baska biri tarafindan calindigini soyledim.Inandirici olabilmek icin paypal adresime girdigim Ip lerin hangi bolgelerden oldugunu soyledim.Parayi ceken kisiyle karsilastirmalarini istedim 4-5 saat icersinde cevap verip parami gonderdiler(Konuyu cok onceden acmistim dispute dun actim).
Sizlere tavsiyem(aslinda tavsiye degil boyle olmasi da gerekiyor paramin calinmasi birazda benim hatam) paypal adresinizde hic bir yerde kullanmadiginiz bir sifre kullanin,paypal'da kullandiginiz mail adresiyle de hicbiryere kaydolmayin.Ben sorunumun 1 gun icerisinde cozulucegini hic sanmiyordum.Burda ve diyer forumlarda cogu kisi "Parani alirsin ama ugrastirirlar" demisti.Paypal her zaman bu kadar cabuk davranirsa helal olsun.