Neden? Hani böyle düşünceli yaklaşmak filan güzel ama ticaret bu. Veri merkezi açısından bakıldığıda, adam o kadar para bağlamış, sen hiçbirşeyin altına imza atmıyorsun, bu adam niye sana ayrıcalık göstersin? Fazla aldığın hat kadar indirimi alırsın ki zaten ona kimsenin itirazı olmaz ancak o indirim de sadece al-sat yapanları tatmin etmez. Veri merkezi de o kadar yatırım yapmış, senin hat satmanı bekleyecek değil. Sen dersen ki, sen satma ver bana, ben 3 ay içinde senin satacağın kadar satarım ve seni de müşterilerle muhattap etmem, o zaman tüm kapılar sana zaten açılır. Ancak ben hiçbir risk almıyım, yatırımı sen yap, bana da en uygun fiyattan ver dediğimizde o iş yürümüyor. Çok samimi söylüyorum bunu bizzat yaşayarak gördüm. Geçen ramazan bayramında 200 - 250 Mbit'lere kadar çıkmıştık. O gün malesef birşeyi geç de olsa anladım. Mbit maliyetini düşürmek çözüm DEĞİL. 500 Mbit'i de bu zihniyetle satsanız, kazandığınız para yaptığınız işin karşılığı olmayacak. Selçuk Bey'in veya X bir firmanın fiyatları o derece dibe çekmesi benim için şu saatten sonra birşey değiştirmiyor. Ben zaten 2 TL birim farkından dolayı bana sorun çıkartabilecek müşteriyle yollarımı ayırdım. Kalanlar da aldığı hizmetten memnun olduğu için kalanlar. Bu saatten sonra neyi, ne şekilde vereceğim de belli. O yüzden birim fiyatı düşürerek satış yapmayı planlayan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Amma mesaj yazmışım ben ya... DC sahiplerinin sitelerine bakın + Sunucu satanların sitelerine bakın. Ben konu ile alakalı mesajımı dile getirdim. Benim görüşüm öyledir ve olması gerekende budur. DC sahipleri + Sunucu satanlar kademeli hareket etmediği sürece herkes batar NIXCON gibi yavaş yavaş çökersiniz. Sunucu satan kişi müşterisi ile yarışırsa veya DC sahibi müşterisi ile yarışırsa sonuç bataktır. Daha detaylı yazarım ama gerek duymuyorum konudan dışarı çıkar mesajım.