Ben orada sadece düşüncemi yazmıştım. Sonuçta bu kademeli birşey diye devam ettim son noktadada şunu dile getirdim. Sunucu satanlarda VPS - Hosting satıp DC sahipleri nasıl yapıyorsa, bizde sunucuyu sattığımız kişilerin işlerine mani oluyoruz. Doğru olan nedir ? DC sahibi sunucu satacaksa müşterisinden daha yüksek rakama vermeli, Sunucu satıcıları VPS - Hosting satacaksa müşterisinden daha yüksek rakama vermeliki zincirleme olarak devam etmeli...
Neden? Hani böyle düşünceli yaklaşmak filan güzel ama ticaret bu. Veri merkezi açısından bakıldığıda, adam o kadar para bağlamış, sen hiçbirşeyin altına imza atmıyorsun, bu adam niye sana ayrıcalık göstersin? Fazla aldığın hat kadar indirimi alırsın ki zaten ona kimsenin itirazı olmaz ancak o indirim de sadece al-sat yapanları tatmin etmez. Veri merkezi de o kadar yatırım yapmış, senin hat satmanı bekleyecek değil. Sen dersen ki, sen satma ver bana, ben 3 ay içinde senin satacağın kadar satarım ve seni de müşterilerle muhattap etmem, o zaman tüm kapılar sana zaten açılır. Ancak ben hiçbir risk almıyım, yatırımı sen yap, bana da en uygun fiyattan ver dediğimizde o iş yürümüyor. Çok samimi söylüyorum bunu bizzat yaşayarak gördüm. Geçen ramazan bayramında 200 - 250 Mbit'lere kadar çıkmıştık. O gün malesef birşeyi geç de olsa anladım. Mbit maliyetini düşürmek çözüm DEĞİL. 500 Mbit'i de bu zihniyetle satsanız, kazandığınız para yaptığınız işin karşılığı olmayacak. Selçuk Bey'in veya X bir firmanın fiyatları o derece dibe çekmesi benim için şu saatten sonra birşey değiştirmiyor. Ben zaten 2 TL birim farkından dolayı bana sorun çıkartabilecek müşteriyle yollarımı ayırdım. Kalanlar da aldığı hizmetten memnun olduğu için kalanlar. Bu saatten sonra neyi, ne şekilde vereceğim de belli. O yüzden birim fiyatı düşürerek satış yapmayı planlayan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.