KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuda yazılan yazılar sanırım ingilizceden sözlük ile çevrilmiş ve çok kötü olmuş.

Bu yıl seçmeli olarak coğrafyadan bir ders aldım ve Hindistan'ı işliyoruz. Madem konu oralardan açıldı Dokunulmazlar hakkında birkaç şey yazayım.

Ülkenin en pis işlerini, çöp temizlemeyi, tabakhanelerde çalışmayı (deri) bu alt kesim çalışıyor. Bu insanlar büyük şehirlerde artık etkisi azaldı fakat kırsal yaşamda özellikle okullarda yerde oturmak zorundadır. Bir kişinin evine gittiğinde ayağında ayakkabı varsa çıkarmak zorundadır. Gandi sayesinde biraz şartları düzeldi fakat hala kötü durumdalar. Gandi'nin sayesinde büyük kentlerde okullarda mesela onlar için ayrılan ayrı bir yer var. Tabiki yine alt kesim olduklarını hissetirecek şekilde.

Hindistan'da her kesimin bir seviyesi var ve siz başka kesimden biriyle evlenemiyorsunuz. Yani siz işçi sınıfındansanız ve marangoz iseniz gidip bir brahman veya yönetici sınıfından biriyle evlenemezsiniz. Doğduğunuzda sizin hayatınız şekil alıyor. Nerdeyse her şehirde 5milyon sokakta yaşayan insan var. Bunların resimlerini yaşam tarzlarını gördüğümde harbiden kötü olmuştum. Bizim ülkede sokakta yatanlardan daha beter haldeler. Her kaldırımda bir yer edinmişler ve çoğu bir nevi uyuşturucu ile ancak yaşamına devam edebiliyor. Çünkü bir kaldırımda 15-20yıl yaşayan insanlar var. Çadır tarzı kaldırımda ev yapanlar ise bunlara göre şanslılar. Bunlar sadece bir battaniye gibi birşey ve birkaç taşı var.

Hindistan istediği kadar zengin olsun isterse Amerika gibi olsun kesinlikle hiçbir zaman tam olarak düzelemez. Belki 1000yıl boyunca amerika gibi güçlü olursa belki olur. Gerçi zengin ülke olsa da yine üst kesim daha çok zengin olacağından yine alt tabaka insanlar ezilecektir.

Allah yardımcıları olsun demekten malesef başka birşey gelmiyor elimizden.

Yorumun için teşekkürler,bu yazıları Rusça'dan Google Translate ile çevirdim ondan bu derece kötü oldu.