roots adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı şeyi konuşuyoruz, sen 1000 TL lik bir sunucuyu bile 12 ayda çıkartamam maliyeti diyorsun. Ben ise 300-500 bin TL lik bir yatırım olsa en kötü ihtimalle bunun nasıl geri döneceğini önce bir hesaplayın.

Diyelimki bende para var. 500 bin TL harcadım ufaktan bir sistem odası yaptım.

Bir 500 bin TL daha harcadım. 2000 USD lik sunuculardan aldım. Ve barındırma yerine gittim direk son kullanıcıya sitede fiyatları yazarak satış yaptım. Bunu yaparsam tüm pazardaki müşterileri toplarmıyım bilmem ama en azından arada kimse yer almaz ben direk müşteriye satış yapar planımıda yatırımımı da buna göre düzenlerim.

Ama siz diyorsunuz ki sen satma, sen plan da yapma. Sen para yatır. Bize çok ucuza %5 kar ile hizmet sat. Peki bunu yapalım. Ben %5 kar oranı ile bu 500 Bin TL yi nasıl geri kazanacağım bu konuda bana ne sağlıyorsunuz?

Ben bu soruma kendim cevap vereyim. Sizin sağladığınız tek nokta daha ucuza veren bir başka şirket olduğunda bu şirkete geçmek oluyor. Bu yüzden hiç bir datacenter size servis vermek istemiyor.

Bu düşüncemin aksi bir durum var mı? Yada hatalı olduğum bir nokta var mı?

Bana biz nasıl para kazanacağız demeyin, bu bir cevap değil. Bunun cevabını kendiniz bulmanız gerekiyor.
Konuya biraz tersten baktım yada konuyu izah edemedim. Amaç tabiki ucuz ve kalite olması dc olarakta bu yatırımın geri dönmesi ve kar sağlaması gerek. O zaman da şunu diyebilirim yatırım maliyeti + kar olarak bir fiyat biçersiniz sözleşmeli olarak bayiler ile çalışırsınız yada dc olarak bunu tek başınıza yaparsınız. Daha başka bir şey aklıma gelmiyor.

Hayırlısı olsun diyelim.