roots adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bayilik dediğiniz olguda öncelikle bir anlaşma olur. Bayi der ki ben önümüzdeki 3-5 sene senden hizmet alıcam. Bu sürede şu kadar müşteri yapıcam sana bu kadar para ödicem.

Firma da bu noktada ha madem sen bunları garanti ediyorsun, o zaman bende sana XXX indirim yapacağım.

Bayilik böyle birşey. Aranızda böyle yazılı imzalı teminatlı bir anlaşma yapan ve gerçekten Bayilik yürüten var mı? Yoksa herkes ben Ali nin Velinin müşterisiyim kafasında mı iş yapıyor.
Bu da sizin suçunuz oluyor biraz, siz ( Siz derken datacenterları kastediyorum ) bayiden teminat ( söz, anlaşma ) isterken siz de teminat vermeyi düşünüyor musunuz?

Örnek veriyorum;

1) 100 Mbit hattı 500 Liraya vereceğim.
2) Fiyatlar listeli olacak, adamına göre fiyat vermeyeceğiz.
3) Network Uptime'ı %99 olacak.
4) 30 dakikada reboot atılacak.
5) KVM ıvır zıvır olacak.

vs vs vs

Sözüm kesinlikle SH'a değil, datacenter hizmeti veren firmalara.

4-5 senede değişik değişik firmalar ile çalıştım. Hep benden teminat istendi, karşı taraf hiç teminat sunmadı Hizmetini benim istediğim düzeyde veremeyenler elene elene çalıştığım 2 firma kaldı