roots adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fikrin ve mantığın bu olabilir ama bence haksızsın. Sadece satış yapılma şekli değişiyor.

Sen "hostingcilere özel" adını veriyorsun, nasıl olsa bilen adam ucuza veririm az iş çıkar banada diyorsun.

Ben ise 10 mbit 100 TL olsun, yönetim için ekstra para isterim diyorum.

Sonuçta satın alan adam hostingci yada oyuncu farketmeden aynı sonuç doğuyor. İşi biliyorsa ucuza, işi bilmiyorsa pahalıya alıyor.

Ayrıca bir nokta da şuanda senden hizmet alan reseller müşterilerin için senin tek avantajın sitende fiyat yazmıyor olmandır. Burada da müşterilerin "ulan bu adam herkese farklı fiyat veriyor olmasın" diye bir soruya kapılıyor.

Fiyat yazarsan laf yiyorsun, yazmazsan şüphe duyuluyor, o işin 2 ucuda acılı değnek haline geliyor.

Fakat burada yine bir çelişki var. Sen madem hostingcilere özel çözüm sunuyorsun, o zaman neden bu adamların para ile hizmet satabilecekleri sitelere sponsorluk yada direk satış yapıyorsun diye şikayetçi olacaklar. Bunu yapmayan datacenter da yok sen dahil.

Kısacası Ambalaj farkı dışında fark yok. Ucuz olan ilgi görür.
Dediğim gibi abi herkesin düşüncesi farklı olur bu konuda. Bizim için avantajlı olan ekonomik hizmeti hosting firmalarına sağlamak onların büyümesine paralel büyümek. Şuan halimizden memnunuz aynı şekilde bizimle çalışan ortaya ek hizmetlerini koyan satan bundan gelir elde eden hosting firmaları da dahi. Bizim yaptığımız işlerden şikayetçi olan da yok açıkçası müşterilerimiz arasından.. Müşterilerimizin isteklerine göre biz hizmet şeklini değiştiriyoruz kendi düşüncelerimize göre değil.. Son kullanıcıya yönelik yaptığımız herhangi bir hizmetten rahatsız olan birden fazla müşterimiz varsa derhal hizmeti sonlandırırız.

Daghan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Turkiye'de datacenter isi yapip ayakta kalmakta, buna yatirim yapacak cesaretde sadece bu ise canini, gelecegini koymus kisiler tarafindan yapilabilir. Bu sebeptendir ki Turkiye'nin buyuk holdingleri bu islerden cekilmis dahasi suanda bu tip bir yatirima cesaret dahi edememektedirler.

Durum boyleyken biraraya gelebilecek firma sahipleri bir elin parmaklarini gecmez. Cunku suan buyuk olarak isimlendirilen datacenterlar yonetici sistemi ile degil bizati firma sahibi tarafindan yonetilmektedir. Bahsedilen cay gunleri ancak bu firmalarin IT departman yoneticileri ile olur.

Siz her ay binlerce sorun ile ugrasmis, stres ile gerilmis, kim 100 TL'ye 10 mbit satmis acaba diye forum mesaji takip eden bu firma sahiplerini ancak bir mangal partisinde, kesinlikle datacentercilik! konusulmamak kaydi ile toplayabilirsiniz.
Toplamak gibi bir niyetim yok ben Mehmet Ali bey’e hitaben yazdım kimse dediğiniz gibi bir araya toplayamaz bence de ticari anlamda eşitlik olsa da..