Turkiye'de datacenter isi yapip ayakta kalmakta, buna yatirim yapacak cesaretde sadece bu ise canini, gelecegini koymus kisiler tarafindan yapilabilir. Bu sebeptendir ki Turkiye'nin buyuk holdingleri bu islerden cekilmis dahasi suanda bu tip bir yatirima cesaret dahi edememektedirler.
Durum boyleyken biraraya gelebilecek firma sahipleri bir elin parmaklarini gecmez. Cunku suan buyuk olarak isimlendirilen datacenterlar yonetici sistemi ile degil bizati firma sahibi tarafindan yonetilmektedir. Bahsedilen cay gunleri ancak bu firmalarin IT departman yoneticileri ile olur.
Siz her ay binlerce sorun ile ugrasmis, stres ile gerilmis bu firma sahiplerini ancak bir mangal partisinde, kesinlikle datacentercilik! konusulmamak kaydi ile toplayabilirsiniz.
Valla hoca bu konuda benim durumum malum ben gelemem.
Bundan 20 gün kadar önce Natro, Radore birlikte istanbulda ufaktan mangal ve şarap partisi verdik. 3 ümüz aramızda. Ama konular seninde söylediğin gibi karı kız okul gezi araba ıvır zıvır konularıydı kimsenin canı iş konuşmak istemiyor, helede 2 kadeh içtikten sonra.
Ama sana uğramak gerek, gerçi benim çatı da da haliç manzarasında güzel olur mangal.