Herkesin düşüncesi farklıdır bu konuda, biz son kullanıcıya değil satıcıya odaklı şekilde çalışıyoruz uzun süredir 2009 da 3 sunucusu ile bizimle çalışmaya başlayan adamın 2010 da 30 sunucusu bizim övündüğümüz ve mutlu olduğumuz kısım bu her zaman.
Son kullanıcıya hizmet satıyor olmamızdan da buna benzer hiçbir firma şikayetci değil çünkü arada mal ediş farkı var.. Son kullanıcı bizden değil bizimle çalışan satıcıdan aynı hizmeti her zaman daha ucuza alıyor ve üzerine satıcıda bundan bir güzel parada kazanıyor..
Dediğim gibi herkesin bu konudaki düşüncesi farklıdır benimde bu şekilde.
Fikrin ve mantığın bu olabilir ama bence haksızsın. Sadece satış yapılma şekli değişiyor.
Sen "hostingcilere özel" adını veriyorsun, nasıl olsa bilen adam ucuza veririm az iş çıkar banada diyorsun.
Ben ise 10 mbit 100 TL olsun, yönetim için ekstra para isterim diyorum.
Sonuçta satın alan adam hostingci yada oyuncu farketmeden aynı sonuç doğuyor. İşi biliyorsa ucuza, işi bilmiyorsa pahalıya alıyor.
Ayrıca bir nokta da şuanda senden hizmet alan reseller müşterilerin için senin tek avantajın sitende fiyat yazmıyor olmandır. Burada da müşterilerin "ulan bu adam herkese farklı fiyat veriyor olmasın" diye bir soruya kapılıyor.
Fiyat yazarsan laf yiyorsun, yazmazsan şüphe duyuluyor, o işin 2 ucuda acılı değnek haline geliyor.
Fakat burada yine bir çelişki var. Sen madem hostingcilere özel çözüm sunuyorsun, o zaman neden bu adamların para ile hizmet satabilecekleri sitelere sponsorluk yada direk satış yapıyorsun diye şikayetçi olacaklar. Bunu yapmayan datacenter da yok sen dahil.
Kısacası Ambalaj farkı dışında fark yok. Ucuz olan ilgi görür.