Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Var,

Dedike bağlantı + sunucular şeklinde hat vermiyoruz son kullanıcıya.. Kiralık sunucu veriyoruz, tek kasaya hat vermek sureti ile co-location veriyoruz ama hosting firmasına verdiğimiz fiyatla son kullanıcı fiyatı aynı olmuyor.. Adil fiyat uygulanıyor.

Satıcı tarafından bakmak şahsen bizim işimize geliyor.. Satıcı üzerinden son kullanıcıya ulaştığımız için teknik destek yükü %80-%90 azalıyor.. Hem Satıcılar kazanıyor.. Hem biz büyüyoruz

Kazan-Kazan mantıgı.. Diğer türlü zaten sırf son kullanıcıya 100 TL den ürün versen @Dağhan'nın dediği gibi teknik destek ve benzeri şeyleri ek hizmetle ücreti karşılıgı vermen gerekir abi

E bunu yapsan adam o ek hizmete para verip almaz r10 da da boy boy şikayet konuları dolar taşar

Bu konuda haksızsın.

Çünki herşeyi aynı ofiste aynı isimle aynı elemanlarla yapıp, birine suyu kuyudan çekip verdik, birine marketten aldık demek doğru bir model değil.

Senin söylediğin örnekle benim söylediğimin farkı kalmıyor ki.

Sen 100 TL den verirsin. Bu internet sadece dersin. Yönetim yok dersin. yönetim isteyene 50 TL fazla ödeyeceksin dersin. Aynı ayrımı oluşturursun.

İşi bilen ucuza alır. Bilmeyen daha fazla ödemek zorunda kalır.

Herkes reseller olacak, herkes hosting satacak diye bir kaide gerçekten yok.

Ülkeyi düşünüyorsanızda ben size leaseweb örneğini vereyim. Leaseweb gidip son kullanıcıya 89 euro fiyatlarda sunucu sattı. Sektörün liste fiyatlarının %60-70 altına satış yaptı. Özellikle almanya-ingiltere-fransa-hollandadaki tüm büyük datacenterlar, tüm büyük reselelr şirketler küfür edip kıyameti kopardı. Ne oldu? adamlar tek başlarına almanyanın toplam kapasitesinden fazla kapasiteye erişti.

1 sene önce arkalarından küfür eden tüm resellerlar leaseweb'in müşterisi oldu.

Leaseweb son kullanıcıya halen servis satmaya aynı fiyatla hizmet vermeye devam ediyor ve 2 senede 10 kat büyüyerek dev haline geldi.

Böyle örnekler varken siz burada yapay hostingciyi koruyalım sevelim yaklaşımları gösterirseniz 15 tane hosting firmasından başka müşteriniz olmaz. 3 Gün sonra leaseweb gelir elinizdeki müşterileride tek tek alır.