O zaman sen benim şirketim sadece bayilere satacak demelisin, ve bireysel hiç bir ürün satmamalısın. Var mı böyle bir şirket? Yok.
Neden işin hep ara satıcı tarafından bakıyorsunuz ki. Birazda son kullanıcı ve datacenter tarafından bakın. Datacenter 3 tane reseller'ın keyfini beklemek zorunda değil büyümek için... Biraz gaddarlık olacak ama büyük olan kalsın sektörde. Boyu yetmeyen reseller olsun. Herkes bu işi yapacak diye bir kaide yok.
Var,
Dedike bağlantı + sunucular şeklinde hat vermiyoruz son kullanıcıya.. Kiralık sunucu veriyoruz, tek kasaya hat vermek sureti ile co-location veriyoruz ama hosting firmasına verdiğimiz fiyatla son kullanıcı fiyatı aynı olmuyor.. Adil fiyat uygulanıyor.
Satıcı tarafından bakmak şahsen bizim işimize geliyor.. Satıcı üzerinden son kullanıcıya ulaştığımız için teknik destek yükü %80-%90 azalıyor.. Hem Satıcılar kazanıyor.. Hem biz büyüyoruz
Kazan-Kazan mantıgı.. Diğer türlü zaten sırf son kullanıcıya 100 TL den ürün versen @Dağhan'nın dediği gibi teknik destek ve benzeri şeyleri ek hizmetle ücreti karşılıgı vermen gerekir abi
E bunu yapsan adam o ek hizmete para verip almaz r10 da da boy boy şikayet konuları dolar taşar