Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana kalırsa datacenter’in sadece kendini düşünüyor olması yanlış. 10Mbit’i 100 TL ye satmak güzel imkan varsa ve tek kasa limiti konulmuyorsa.. Ancak ticari amaçla bu işi yapan birden fazla makinesi olan aylık ödeme yekünü yüksek kişilerde aynı fiyata alacaksa burada bir adaletsizlik doğuyor.

Fiyatların ucuzluyor olması herkesin çıkarına ama aradaki fiyat adaletini datacenter kendi sağlamalı kendi mal edişine göre. Yoksa bu işin ucu ticari amaçla hizmet verenlere dokunur ve yapılan fiyatlandırma ters teper.. Sadece kendini düşünüyor olan datacenter da sadece son kullanıcılar kalır 1 tane hosting firması şirketinin geleceğini riske atmaz ve o datacenter’dan ayrılır.

Yıllardır veri merkezlerini kullandık bu konuda ticari amaçla hosting hizmeti veren firmaların karşısındaki datacenter’dan beklentilerini çok iyi biliyorum herkes adaletli fiyat istiyor ucuz fiyattan önce.. Bir datacenter’de 50 makine barındıran hosting firmasının aynı datacenter’de 1 makinası olan hosting firması ile aynı değil ticari giderleri, çalışan sayısı buna benzer ek giderleri. Hali ile rekabet anlamında 1 makinası olan adamın 50 makinesi olan adama rakip oluyor olmasında bir yanlışlık var bana göre.
O zaman sen benim şirketim sadece bayilere satacak demelisin, ve bireysel hiç bir ürün satmamalısın. Var mı böyle bir şirket? Yok.

Neden işin hep ara satıcı tarafından bakıyorsunuz ki. Birazda son kullanıcı ve datacenter tarafından bakın. Datacenter 3 tane reseller'ın keyfini beklemek zorunda değil büyümek için... Biraz gaddarlık olacak ama büyük olan kalsın sektörde. Boyu yetmeyen reseller olsun. Herkes bu işi yapacak diye bir kaide yok.