Yok abicim ben bu ortaklık modeline inanmıyorum. Aynen söylediğin gibi herkes kendi gemisini kurtaracak.
Verimerkezi olarak İstanbul önümüzdeki bir kaç yıl içinde arayı oldukça açacak. Şuan istanbul dışındaki tüm sunucular ve toplam trafik Türkiye pazarının %10'unu anca oluşturuyor. İstanbul bu konuda her daim 1 numara olacak malesef.
Çok Haklısın, Çünkü Herkes bir iş yada girişimden önce hemen kendini telekom, datacenter sanınca ortada böyle kötü bir pazar oluştu.
Zaten Sizin gibi Büyük firmalara iş düşüyor,Aslında oda kötü 10-20 kişi pazarı bozuyor.Tekrar düzeltmesi yine büyüklere kalıyor.
Zaten sorun da burda. 100 TL'si olan sunucu kiralamasın lütfen. Gitsin VPS kiralasın, VDS kiralasın veya o özümü sunabilen başka bir hizmeti kiralasın. Bu mantığı da anlamıyorum zaten. 3 sene önce 300 - 400 TL'ye sunucu kiralıyorlardı insanlar ve inanın bu pazarda işi bilen firma sayısı çok daha fazlaydı. Şimdi 100 TL'si olana da sunucu satacam diye bir düşünce içine girmeye kalkınca insanlar, diğer katma değerli hizmetlerini de öldürmüş oluyorlar. Aslında bu bile bile lades. Resmen kendi işine kurşun sıkıyor insanlar ama farkında değiller. 100 TL'ye sunucu kiralasan ne kazanıcaksın? Sürümden bile kazanabileceğin birşey değil. Ordan gelicek reklam da mümkünse gelmesin zaten.
Aslında bu sorunun en büyük nedeni, bilmiyenler bu işe girmesiyle gerçekleşti.Tamamen düz mantık anlıyor. Ticareti rekabeti sen 100 TL birşey satarsan ben 90 TL yapim sürümden kazanim yok böyle birşey işte şimdi işin içinden çıkılmaz bir hale geldi.