-panele girdikten sonra domain manager'e giriyoruz
-öncelikli transfer edeceğimiz domainin kilidini açıyoruz, kilidini açmak istediğimiz domaine tick atıyor hemen panelin yukarısında bulunan locking sekmesini tıkılıyoruz. açılan ekranda Lock domains'in yanında tik varsa kaldırıyoruz ve ok diyoruz. "Your changes have been submitted. Please allow a few minutes for the changes to take effect" yazısını gördüğümüzde de ok diyoruz. domain kilidimizi açmak için gerekli işlemleri bitirdik.. değişiklikler 3-5 dk sonra aktif olur.. ama şansımızı deneyip f5 le sayfayı yenileyelim. Ben yenilediğimde kilit işareti pasif gözüktü.
-bundan sonraki aşamada ise domainimizi başka bir firmaya taşımak için gerekli olan authcode'ye ulaşacağız. Kilidini kaldırdığımız domaine tıklayarak, detaylı domain yönetim panelini açıyoruz.
-Açılan sayfada Authorization Code: kısmının karşısında Send by email'e linkine tıklayarak kodun domain administrator mailine gelmesi için işlemi başlatıyoruz.
-açılan ekranda "We will send an email message containing your Authorization Code to the Administrative contact for this domain." yazısnı gördüğümüzde ok diyoruz.
- yine açılan ekranda "Your changes have been submitted. Please allow a few minutes for the changes to take effect." gördüğümüzde ok diyoruz. 3-5 dk içinde mailimize gereken kod gönderilmiş olacaktır.

- Gelen mailde

Alıntı
The authorization information you requested is as follows:

Domain Name: domaininiz.com

Authorization Info: BDVSFHB64367
yazacak.. mail support@godaddy.com adresinden gelecektir.

Dikkat: İşlemlerinizin sağlıklı yürümesi için kayıt tarihi itibari ile ilk 60 gün başka firmaya transfer edemezsiniz.. Son 60 gün içerisinde administrator maili değişikliği yapıldıysa(genelde iç transfer yapılan domainlerde bu sık olur) yine transfer işlemi başlamayacak ya da hata verecektir.