eagle_one adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam öyleyse. Diyelim ki güvendiğimiz dağlara kar yağdı ve bu yöntem geçildi. Benim uyguladığım yöntemin, yani ikilik açıp karakter kontrol edebilme yöntemi geçilir mi diye düşünüyorum.
kafama takıldı. bu yöntemde php kodlarını şifreleyip eklerse sorun olabilir mi acaba? yani kontrolü atlatabilirmi?

GeCe_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3- Sessionları tarayıcı, ip, sitede geçirdiği süre olarak harmanlayıp veritabanında saklarım.
hiti yüksek sitelerde bu yöntem performans kaybına yol açmaz mı? bu tarz çok ekleme-silme yapılan tablolar için hangi depolama motoru daha iyidir?

GeCe_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6- Genelde tek bir index dosyası ile çalışırım. O dosya switch durumuna göre ilgili modülü, diğer fonksiyonları ve geri kalan herşeyi include eder.
Include edilen modülün içinde de switch vardır. Oda modül içerisindeki dosyayı include eder.
buna ek olarak index sayfasında bir sabit tanımlayıp, include edilen sayfalarda da onun kontrolü yapılabilir. hasbelkader include edilen sayfanın adı bulunup direk o çalıştırılırsa sorun çıkmaz

GeCe_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7- Siteye eklenecek içeriklerde güvenlik kodu kullanmam. Ziyaretçiyi sıkmamaya çalışırım. Sitede yapılan işlem zamanını kontrol ettiririm. Adam 1 yorum yazdıysa 3 saniye sonra başka bir yorum yazamaz. Böylece botların veritabanımı doldurmasını engellemiş olurum.
buna sonuna kadar katılıyorum. en basitinden bir yorum yazıcan capctha ile boğuşuyon. kullanıcı dostu olmalı scriptler.