Önce proje, ardından kaliteli domain arayışı. Proje olmadan ne domain alacağını nerden bileceksin. Proje bulursun ve proje için en uygun domain arayışına çıkarsın
Arkadaşa katılıyorum.
Şu an web master forumlarında, elinde 10'larca kaliteli domain olupta birisi şansa benim domainlerimle ilgili proje üretse de bende domaini satsam para kazansam diye domainlerin turşusunu kurmak için bekleten bir sürü arkadaş var. Açıkçası benim elimde de bu amaçla alınmış bir sürü kaliteli domain var

Boşta çok kaliteli bir domain bulursun, yarın birisi çıkar satarım diye değerlendirmek için alırsın... O ayrı... Ama elinde o domainle ilgili bir proje yoksa o domain, üzerine bir wordpress kurulu senelerce birileri alsın diye bekler...
Kaliteli domain bulup bekletip sonra satarak bu işten para kazanmış arkadaşlar elbette vardır fakat en karlı iş, önce projeyi bulup sonra domaini aramakta...
Eminim, yıllar önce facebook, google ya da twitter gibi projeler birimizin aklına gelseydi hiç birimiz projenin adını facebook, google, twitter koymazdı... Ve o proje ihtiyaç duyulan bir alanı doldurduğu için kimse adı facebookmuş ya da twittermış diye bakmazdı... adına aldırmadan girer sörfünü yapardı

O yüzden, önce proje, sonra domain