Ben ilk başladığımda geniş kapsamlı bir kitap almıştım, yarısını falan okudum, sonra sıkıldım ve kitabı bıraktım. Makinanın başına geçip bi projeye giriştim. Kendime blog yazmak için çabalamaya başladım. Netten araştırarak SQL sorgusu çekmeyi öğrendim, kendi mantığımı kullanarak bazı şeyleri yerine oturttum, düşe kalka, gecem gündüzüme kattım ve günlük 5-6 saatlik uykuyla 1 hafta gibi bir sürede oldukça basit ve bir halta yaramayan bir blog scripti yazdım. Bu sırada çok fazla noktada takıldım. Kimisinde interneti kaynak olarak kullandım, çoğunluğunda da sağolsun bayGaReZ üstadım hiç bıkmadan destek oldu ve her soruma özenle cevap verdi. Onun sayesinde ve o bir haftalık emek sayesinde oldukça fazla yol katettim. Aylarca şuradan buradan okuyarak edinemeyeceğim bilgileri 1 haftalık uygulama sayesinde edindim ve ondan sonrası artık çorap söküğü gibi geldi. Ondan sonra en fazla 1-2 defa birilerine danışmışımdır, hep php.net yeterli geldi. Olay o ilk baştaki mantığını sökmekte bitiyor.
Genel ve küçük bilgileri araştırarak edin öncelikle, php ve html konusunda. Sonra basit bir uygulama seç kendine, onu yapmak için kolları sıva. Bu sırada karşına çıkacak engeller olacaktır, kafan çok karışacaktır, bu durumlarda öncelikle internetten bu durumla ilgili araştırma yap, araştırma sonucunda işin içinden çıkamazsan r10'da php bölümünde veya forum.ceviz.net'te php bölümünde durumu anlat ve nasıl bir şey yapabileceğini sor, bu sayede karşına çıkacak sorunları nasıl aşacağını öğrenmiş olacaksın. Daha sonraki yapacağın yazılımlarda da zaten çoğunlukla aynı yolları izleyeceğin için ilk uygulama çok önemlidir. Onu yaptıktan sonra bırakamazsın zaten.
Bir de unutmadan söyleyeyim, ilk yapacağın yazılım hiç bir şeye benzemeyecektir muhtemelen ancak o yazılımı mutlaka bir kenarda sakla. Bunun iki sebebi var. Birincisi ilk zamanlarda bazı şeyleri örnek alman açısından çok fazla işine yarayacaktır. İkincisi ise nereden nereye geldiğini görmek insana güzel geliyor.