senin olay biosla ilgili değil eğer kasayı açabiliyorsan aç ramlarına bak 2 ram varsa tek tek takarak dene yoksada mecburen bir pc servisine (cafe ye değil) götür
1 ram var...son care öyle yapacam hocam...
Hocam ilk önce büyük ihtimalle diğer arkadaşın dediği gibi problem HDD ' ten kaynaklanıyor. İlk önce harddisikinin içindeki tüm dosyalarını başka bir yere yedekle. Ondan sonra hdd ' i başka bir bilgisayarda biçimlendirin ama yavaş olarak. Ondan sonra harddisk bölümlemenizi önceden mesela 60 ' a 40 yaptıysanız bu sefer tam tersinizi yapın ve işletim sistemini D ' ye kurun. Büyük ihtimalle probleminizi çözülücek

Bide Ram ' lerin slotlarını değiştirin .
Dye kurmayı denemedim..onu deneyecem...ram slotlarını değiştirmiştim ancak olmamıştı..
Aynı sorunla karşılaşmıştım. Sorun hdd de yüklü olan dosyalardan kaynaklanıyordu. Nasıl yapacağınızı kısaca anlatayım.
Hdd nizi çıkartın ve arkadaşınızın bilgisayarına yada başka bilgisayara 2. hdd olarak tanıtın. İçinden istediğiniz yedeği aldıktan sonra bilgisayarım bölümünden sağ tık biçimlendir kısmından hızlı biçimlendirin. Sonra kendi bilgisayarınıza takın ve cd ile kurulumu yapın. Sorun büyük ihtimal çözülecektir.
bunu deniyecem umarım sorun çözülür..tşkler...
1 kısmı tamamladığını varsayarak konuşuyorum kopyalama işleminden sonra bilgisayar reset attığında bilgisayarı tamamen kapat cdrom kablonu çıkar tekrar aç bilgisayarı bakalım bu sefer durum neyi gösterecek dosyaları hdd ye kopyaladığı için zaten direk hdd den başlayacak 39. dk yı görünce orda cd ister eğer oraya kadar gelemiyorsan başka bir problemden ötürü kaynaklanıyordur yada
Klavyeden bir tuş basılı kalıyordur
hocam kabloyu çıkarmadım ancak cd yi çıkararak denemiştim ancak format atmadan önceki çöktü hatasını alıyorum...birde dediğinizi deniyeyim..tşkler..
Bios pilini çıkar.Birkaç dk bekle ki kondansatorler boşalsın. Daha sonra yeniden tak ve yine dene.Pc her yeniden başladığında 'windows kuru başlatmak için bir tuşa basın' ı gördüğünde basmıyorsundur umarım. Olmazsa destek çıkarım kardeşim
kasadaki pil de sorun vardı yaklaşık 2-3 aydır pilsizdi kasa ve normal çalışıyordu sadece saat ve tarih ayarlamak zorunda kalıyordum...
pilden olabilecegini zannetmiyorum hocam...
Yardım amacıyla yorum yazan herkese tşk ederim...sorunu hala çözemedim...aynı sorunla karşılasan varsa çözümünü yazarsa memnun olurum...tşkler...