Bu işlere para harcayacak insanlara ulaşamadıktan sonra ne dersek boş.. r10'da istediğimiz kadar çırpınalım çok kalite(!) domainimiz olmadıkça iyi fiyata satmamız pek mümkün olmayacak.. Son kullanıcı hedeflenmeli.. Domainci-domainciye domain sattıktan sonra pek bir anlamı kalmıyor.

100 tane domainci var..
15 tanesi projeci.
50 tanesi Domain koleksiyoncusu
25 tanesi Al-sat'cı
10 tanesi Hevesli

Rakamlar kabataslak böyle bana göre.. Projecilerin 7 tanesi para harcamak istemiyor, 4 tanesi varolan projelerin aynısı yapıyor, 2 tanesi istediği domaini bulamıyor, 2 tanesi yeni şeyler düşünüp deniyor.

Şu anki hali ile projecilerin büyük çoğunluğu aynı zamanda domainci.. Bu da kısır döngüye ortam hazırlayan etkenlerden biri.. Türkiye'de piyasa felan yok..15-20 tane ciddi yatırımcı belki vardır. Onların büyük çoğunluğu da zaten buralarda domain satmak veya proje üretmek için dolaşmaz.. Zaten ekibini çoktan kurmuştur.

Bu kategorilerin içerisine ben en çok Domain Koleksiyoncusu olduğumu düşünüyorum.. Alıyorum, istediğim fiyata yakın fiyatlara ulaşmazsa satmıyorum.. İstersem uzatıyorum, istersem düşürüyorum.. Bir nevi Hobi.