Başlık Off-Topic gibi görünse de bahsedeceğim konu Google Reklamverenleri'yle ilgili..

Bir dizi sitesini incelerken sağ menüde uzun şerit halinde yükselen Adsense reklamı dikkatimi çekti. Hani bunca yıldır webmasterlık'la uğraşmasam ben bile gayr-i ihtiyarî reklama tıklayacaktım.

Her konuda sohbetler yaparken, kendim de bir Google Reklamvereni olarak bu konuda da fikirlerimizi paylaşabileceğimizi düşündüm.

Aslında o kadar büyük bir pazar ki Google Reklam Pazarı, neredeyse günlük 1-2$ kazandığımıza şükredesim geliyor. Ben sitem için zar zor senelik Adwords satın alabiliyorken, bir anlamda rakibim olan "e-kolay", bir subdomainin herhangi bir tartışma konusu için böyle kaliteli reklamı yayınlatıp pazara hakim oluyor. Dikkat edin subdomainin basit bir konusu..

Nitekim ilgili reklama tıklayınca gelen şu konuya 10 gün içerisinde yapılan 355 yorumdan da anlaşılabileceği gibi, e-kolay reklam politikasını çok başarılı düzenlemiş ve maksimal derecede kâr sağlamış.

Tüm bu veriler ışığında sizce pazardaki payımız bir hâyli küçük değil mi? O hâlde "Adsense'ten az kazanıyorum" , "1 tık 0.01$ olur mu ne yapıyorsun sen Google" gibi yakınmalarımız biraz komik durmuyor mu?

Fikrinizi almak istedim. Vaktinizi çaldıysam affola..