@ugurerkoca
R10 dan ibaret değil tabiki
Çoğu firma sırf isim amaçlı r10 da zararına hosting satışı yapmakta mesela şuanda acımasızca düşürülen fiyatlar gün geçtikçe kötüye gidiyor ve dahada gidecekte yavaş yavaş kendi şahsi tercihim kurumsal hosting sağlamak diye düşünüyorum.
Okulların kapanmasına az kaldı babasından 30 40 lira alan öğrenci site kurmaya çalışacak ve piyasada sırf bu işleri alabilmek için 3 - 4 tl ye hosting sağlayacak web sitesi tasarlayacak binlerce evinden başı boşça günlük sigara parasını kazanmak için çabalayan arkadaşlar piyasaya girecek market bile pirinç satarken en az %20 kar koyup satıyor ama hosting işini yapan çogu arkadaşımız referans olsun sunucu boş kalmasın mantığı ile %2 bile kazanmadan bu işi yapmaya çalışıyorlar açık ve net konuşmak gerekirse Direknet adı altında çalışmalarını yaptığımız diger işlerimiz ( Yerel Dergi ,Web Tasarım, Network Kurulumu V.s ) hosting bölümü desteklemese işyerinin tahminim %20 lik bir bölümünü bile karşılamayacagını tahmin ediyorum satışların.
Ve Son olarakta su sıralar genel olarak rastlamaya başladıgımız bir hadise;
Her ay hemen hemen ordan oraya tasınan hosting firmaları buda gösteriyorki ucuza satılan hizmetler o anki kaliteli hizmetin daha kötü şartlarda olan bir veri merkezine geçişine sebebiyet veriyor diye tahmin ediyorum.
Katılıyorum gerçekten çok güzel belirtmişsiniz. Birde şöyle bir durum var,2-3TL'den satarak müşteri topluyorlar. Kampanya amaçlı bunları yapıyorlar. Sonra? Sonra adamlar teknik destek veremiyorlar. Biz satamaz mıyız 5Liraya hizmet. Bizde satarız 5-10 Liradan. Ama 1000-2000 müşteriye ulaşınca o insanlara teknik hizmeti kim sağlayacak? Kimse! Çünkü, gelir yok, dolayısıyla ekstra adam da çalıştıramazsınız.
Bazı arkadaşlar referans, isim ve en önemlisi kısa sürede iTrade yükseltip satışları arttırabilmek için bunları yapıyorlar.
Kampanya 30TL'lik hizmeti 20TL'ye vermektir. 5TL'ye değil!