ByTriSLaSiS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar öneriler için teşekkür ederim zaten nerede sorsam bu cevabı aldım ama o videolarda benim sorduklarım anlatılmıyor izledimde

örneğin videonun birinde hesap makinası anlatılıyor
o videoda o kadar ugrasmak yerine

$a = 1;
$b = 5;
$c = $a+$b;
echo $c;
//örnek 2
$a = 1;
$a =$a+1;
echo $a;
buda yapılabilir bu sitede bu konu hakkında uzman kişiler vardır
videolarda ve makalede sizin verdiklerinizde

Public
Private
var
$this
anlatımı yok nedir nerede kullanılır gibi örnekler ve gerisi nedense gelmiyor??? haksızmıyım lütfen ön yargılı olmadan detay verebilirseniz sevinirim

bu konuları benim eklediğim fonksiyonlarla örnek verirseniz sevinirim
veya basit ama anlaşılır 1 - 2 kod koyarsanız acıklama ile sevinirim
Hesap makinesi videosunu izlemedim ancak,zaten bu şekilde ufak kodlar için oop kullanmıyoruz,çünkü herhangi birşekilde ekip çalışması falan gerektirmiyor,sonradan bakıldığında çok rahat anlayabiliyorsun ama büyük projelerde oop kullanmazsan ne takım olarak çalışabilirsiniz nede yazdığın kodları 1 hafta sonra tekrar okuyabilirsin,oop ile bir ekleme/çıkarma yapmak basittir,herşey açıktır,bellidir hiçbirşeyi karıştırmazsın. yukarıda verdiğin elemanlara gelince public dediğimiz o fonksiyon veya değişkenin sınıf dışındada kullanılabilmesini sağlar,mesela bi üye id sini sınıf içinde sorgulatmak yerine sınıfı kullanırken dışarıdan gönderirim ben,private ise sadece sınıf içinde kullanılabilir,mesela bi sorgu yaptırıcaksın,dışarıda kullanmıcaksın ama sınıf içinde değerlendiriceksin private yaparsın onu,$this ise sınıf içinde değişkenleri seçmeye yarar,fonksiyon parametresi olarak kullanmadığın sürece,sınıf içinde bir değişkene erişmek için $this->DegiskenAdi şeklinde kullanman gereklidir.