Askerlik döneminiz gelmedi ise telaşa kapılmayın yaşınız kaç bilmiyorum ama askerlik çağında iseniz askere gittiğinizde bu sorunu tamamen unutacaksınız. Çünkü dengeli beslenme ve spor, Düzgün gelişen bir vücut için gereken ana maddedir. Orada da bunların hepsi mevcut. Genelde askere çok şişman giden insanlar zayıflayarak dönerler ve bu tempoyu -çok az sayıda insan başarabilse de- koruduklarında kiloları sabit kalır.
İlk önce neden zayıf olduğunun sebebini bulman lazım.. Ne yapıyorsun da bu kadar zayıfsın?
-ailende senden büyük olup da bu sorunu yaşamış olan insan var mı ve çoğunlukta mı?
şayet eğer durum buysa bu ırsi bi durum olabilir ve kullandığın ilaçlar ancak kendi bünyene zarar verir.
- Aşırı hareketlisin ve yediklerin harcadığın enerjiyi karşılamıyor olabilir mi?
Vitaminli ve sağlığa faydalı ve genellikle kırmızı etten oluşan yemekleri, kesinlikle ve kesinlikle sebze ile tüketmelisin
- Az mı yiyorsun ?
Az yiyorsan çözümü yine extra şeylerde aramamalısın. Her yemekte doyduğundan fazlasını yemek durumundasın. Bir süre bu senin için zor olabilir ama az yemenin sebebi belki de midenin küçük olmasıdır. İhtiyaç duyduğundan fazlasını yemen mideni büyütür ki şahsen 6-7 sene önce ben de bu durumdan muzdaripdim bunun bana faydası oldu..