arkadaşlar
yaklaşık 20 gün önce site'me saldırılar olmaya başladı ilk salvoyu atlattım,ikinciyide atlattım,üçüncüsünde "site artık zaralı içerik "uyarısı vermeye başladı.forumu yeniden yükledim olmadı.veritatabanı dosyasının eski tarihlisi vardı onu yükledim olmadı.diğer yaptıklarımı anlatmıyorum.ftp şifresi format norton,Spyware Doctor,nod32 vb.tabii bu arada google yaho gibi arama motorlarına gerekli bilgileri yolladım.sitenin pr si 1 di.fakat bu olay yüzünden ne ziyaretçi ne üye girmez oldu siteye.artık pes etmek üzereyken son bir defa daha tüm veritabanını sildim.hostu ilk aldığım haline getirdim.tabii bu arada 950 kadar üyede tarihe karıştı.çoğunu üye kayıt bildirimi maillerinden geri getirdim.işte tam bu günlerde
yeni bir host almıştım.şimdi ne alaka demeyin hemen.
önceden sitenin günlük reklam geliri adsense 0.5 - 1 usd filandı.şöyle bişey yaptım.yeni siteye yayınlıyacağım filmi html sayfası olarak ftp den atıyorum.eski sitenin uzantısı com.yenisi net.isimler aynı.ziyaretçi genelde farkına bile varmıyor.zira yüklediğim html sayfası eski sitenin index'nin nerdeyse aynısı.eski siteden film linkine tıkladınızmı yeni sitedeki link açılıyor.
dolayısı ile aynı ip adresinden aynı reklama farklı adreslerden iki defa tıklanmış oluyor.inanırmısınız reklam tutarı bir hafta içinde 12 - 13 usd olmaya başladı.üstelik site daha yeni aklandığı halde.şimdilik üye sayısı 350 filan.
bu işin bana maliyeti ne derseniz 10 lira domain.20 lirada host.küçük bir host
2000 tane link 4 mb filan tutuyor.
nasıl üstelik işin içinde üçkağıtta yok.yani adsense açısından..