tıklanma oranının yüksek olması için çok sayıda etken vardır. genel olarak:
- ziyaretçi türü: adsense nedir bilen adam tıklamaz.
- içerik türü: ilk maddeyle bağlantılıdır. webmastera yönelik içerikte tıklama az olur. kadınlara yönelik içerikte çok olur.
- reklamlar: aldatmaya yönelik, hileli olduğu belirgin, kalitesiz reklam metinlerinin tıklanma oranı azdır. bu tür reklamlar da bizde çok.
- renkler: koyu renk temalarda tıklama çok olur.
- site yerleşimi: menü, içerik yerleşimi özensiz, dağınık temalarda tıklama yüksek olur. kısacası, dandik tasarım yüksek tık getirir.
- reklam-içerik bütünlüğü: içeriğin devamını gibi gözüken reklamlar çok tıklanır.
- tıklanabilir alan sayısı: sayfada ne kadar çok tıklanabilir alan varsa, reklama tıklanma şansı o kadar azalır.
böyle bir ücretsiz tema var mı? yok. olmaz da zaten. çünkü bu tarz bedava bir temanın kıymetini kimse bilmeyeceği için, kimse indirmeyecektir. dolayısıyla kimse oturup böyle bir tema yapıp da dağıtmakla uğraşmaz.
yerinizde olsam, ya içerikle uyumlu ama önceliğin tıklanma oranına verildiği bir tema yaptırırdım ya da sade bir tema bulup, renkleriyle, reklam yerleşimleriyle oynayarak doğru sonuca ulaşmayı denerdim. bunu yaparken saydığım şıklardan "dandikliğe" çok önem verirdim. denemelerime göre en "dandik" temamda oranı yüzde 80'e çıkartmıştım. tabii bu fazla olduğu için yüzde 7-15 arasında tıklamaya sahip temaya çevirdim.