Ben hala o 3 ayda bir verilen klasik pagerank değerinin önemli olduğunu düşünüyorum. 1 ocak güncellemesinden sonra açtığım siteyle hedef kelimeme 2-3 ay boyunca kastım, yaklaşık 80-90k nın üzerinde backlinke sahip oldum tamamen içerikdaş sitelerden. Tüm o zaman zarfı boyunca hedef kelimemde 4. sayfadan ileriye gidemedim bir türlü. Her yerden hit alıyordum, sadece hedef kelimemden alamıyordum.
Ardından tam pr güncellemesinden 1 gün önce kelimede 1. sayfa son sıraya çıktı sitem, sabahına güncelleme oldu ve pr5 değerini aldım. Geçen bir ayda da gittikçe yükseldim ve şu an 1. sırada otorite site konumundayım. Belki zamanlama tamamen tesadüf ama bu tecrübe pagerank'ın hiçte boş bir etken olmadığını gösterdi.
saygılar.
Müdür 80-90k backlink yaptım diyorsun

) Zamanlamanın pageranke rastgelmesi güncelleme öncesi google serverlarının sıralama hesaplama yerine pagerank hesaplama işiyle meşgul olmasındandır. Hatta o dönemde garip dalgalanmalar olur. Çünkü pagerank asıl etken olsaydı pr5 olduğunda direk ilk sıraya oturman gerekirdi. Ama sen ilk sayfa son sıraya geldin ve oradan yükselmeye başladın. Pagerankin yükselmeden yükselmeye başladın. O yüzden toolbar pagerank sitenin gücü ile ilgili bir fikir verebilir. Ama sıralama ile ilgili hiç bir fikir vermiyor maalesef.