Bu sadece bir etken ve bu etkeni iyi anlamak için pizzacı örneği doğru örnek olmuyor. Radmin'in açtığı konulara bakarsak bu biraz basit kalmış. Radmin yoksa şifreni başkasıyla mı paylaşıyorsun :lol:

Pizzacı örneği genelleme için doğru örnek olursa Google uluslarası ilişkilerini bitirmiş demektir Pizzacı örneği Google'ın lokasyon kabiliyeti için iyi bir örnek olarak sunuluyorsa buna amenna, katılıyorum ve benzer şeylerle karşılaşıyorum. Çünkü benim dünyanın sayılı örneklerinden biri olan indirme, paylaşım, resim, network sitelerimin lokasyon sebebiyle rekabette geri kalması arama mantığına da uymuyor.

Ancak ben bu sitelerim için hedef lokasyonu belirlemişsem iş değişiyor.

Bunun gibi, Google pizzacı ile küresel ekonomik fikirleri birbirinden ayırabiliyor ve bunlara ayrı ayrı davranabiliyorsa sorun yok Zaten zamanla o şekilde yaygınlaşabileceğini varsayıyorum. Pizzacı örneğini onun için yetersiz buldum.

Rekabetten oluşan hosting piyasasında müşterilerin bu rekabete aldırış etmemesinin beklenmesi ne kadar yanlış. Dolayısıyla Google'ın lokasyon kriterini sadece yayının yapıldığı sunucu yerleşimine, yani müşterinin hosting tercihine bağlaması da o kadar yanlış olur. Bunu sadece yüklenme hızı yönünden ikincil bir kriter olarak lokasyonun alt kriteri şeklinde değerlendirmek daha doğru olmalı gibi geliyor bana. Lokasyonda birincil kriter, yayıncının lokasyon hedeflemesi olmalı.

Bir diğer konu ise lokasyon sebebiyle yüklenme hızı. Google'ın yakın zamanda sitelerin yüklenme hızını daha ön planda tutacağının doğru olduğunu varsayarsak lokasyon yine çok önemli bir nokta oluyor. Aslında zaten ziyaretçiler tarafında lokasyon yüklenme hızındaki değişiklik sebebiyle önemliyken, arama motorunun da buna dikkat etmesi herkes bu işi daha ciddi düşünmeye itecek bir sebep olacaktır. Konu zaten lokasyon olduğu için bu yönde genişlettim biraz.