Pagerank , R10 'da çok ünlü ve resmen siteleri için ihtiyaç haline geldi. Pagerank 'ı istemelerinin sebebi ; Link satışıdırı.

Sitenin geliri yok , bi' şeyi yok.. PR değeri uçmuş.. Link satıp , Para kazanmak amaç.. Başka bi' amacın olduğunu sanmıyorum.

Pagerank , Backlink'e dayalı bir etkendir. Bu yüzden , Backlink ne kadar sağlam olursa o kadar Pagerank alırsın. Türk sitelerine Google PR değeri verirken cimrilik yapıyor muhabbetleri var, Bu konuda tam net bi' bilgiye sahip olmadığım için bi' şey diyemeyeceğim.

Bunun yanı sıra , PR'ın backlink'e dayalı bir etken olduğumu söylemiştim. Backlink 'te Google 'da sıralama yapmak için önemlidir. Backlink ne kadar sağlam olursa, Google 'da aldığınız indexlerinizin de sıralaması bi' okadar sağlam olur. Backlinkiniz kaliteliyse zaten Google PR değerini en uygun bir şekilde verir.

Bi' de son olarak ; Son zamanlarda Hacklink olayları çok arttı. PR7-8 ve Hatta 9'lara kadar olan boş sitelere link eklenilip böylelikle işe yaramaz PR değeri alan siteler var. Kendi çapımca denedim ve onayladığım kadarıyla ; Hacklink ile eklenen linkten PR değeri yüksek olan sitelerden link aldığınızda , Sitenize öyle ahım şahım bi' etki etmiyor. Normal etki eder ama çok yüksek bi' etki istemeyin ; Hacklink sayesinde PR değeri 5-6-7 olan sitelerden.