Genel sitelerde en az 10 cent, sektörel ama çok ilgilenmediğim stelerde 20-40 cent, sektörel ve ilgilendiğim sitelerde en az 30 cent ama çoğunlukla daha fazla tık başı alıyorum. Bunların tamamı Türkçe içerik. Forumda arkadaşların genel sıkıntısı tık başı az almak. Tık başı iyi alanlar ise az tıktan şikayet ediyor.
Reklmaların doğru filtrelenmesi tık başı gelirde kesin olarak bir istikrar sağlıyor. Bu her sitede 50 cent tabanı tutturmak manasına gelmez. Her sitenin kendi yayınladığı ağırlıklı reklam grubunun bir taban fiyatı olacaktır elbette. Önemli olan gerçek reklamları çıkartabilmek. Yani forex sitenizde ot reklamı çıkmaması önemli. Bu da doğru filtreleme ile mümkün. Filtreleme yanlış yapılırsa gelirinize olumsuz etki de edebilir.
Ayrıca evet, tasarım aşamasında yerleşim planlanması iyi olur. Buna da katılıyorum. Ancak renkler konusunu çok önemsemiyorum. Bugüne kadar renklerin olumlu-olumsuz etki ettiklerine şahit olmadım. Yalnız bir şekilde reklam biriminin dikkat çekebilmesi lazım. Dikkat çekmek demek bas bas ben buradayım diye bağırmak demek de olmamalı. Bu sadece o site için itici bir durum olur.
İçerik içindeki nerdeyse her boydaki reklamda aynı neticeyi aldım denemelerimde. Asıl kazancı bunlar sağlıyor diyebilirim. Reklam biriminiz iyi bir reklamveren tarafından hedeflenmişse içerik içinden çok anasayfanız ya da tüm sayfalarda yayınlanan reklam birimleriniz tercih ediliyor. Bunlar çok farklı olmasa da diğer birimlerden iyi kazandırıyor.
Genel manada kişisel olan bu kısa değerlendirmeleri yapabilirim.