Katılıyorum.Oyun sunucusu için kullanılacak makinalar Tellcom hatlı olması baştan kaybettiriyor.Ne kadar Tellcom ile Türk Telekom hattı oyun sunucularındaki ping sürelerinde fark yok densede gözle görülür fark var... Web hosting gibi ping süresi o kadar önemli olmayan işlerde Tellcom tercih edilebilir ama oyun sunucularında kesinlikle önermiyorum.Bu işin içinde olduğum için biliyorum.Tellcom hattı kullanan diğer oyun server sağlayıcıları ile bizim serverlarımız arasında en az 20 ping fark oluyor.Ve sık sık pingleri uçuyor.
Ni-Osman:Tellcom'da ping yükselme sorunu olunca diğer Datacenterlardada aynı sorun oluyor demişsiniz.Ama ben daha böyle bir şeye rastlamadım

.Tellcom hatlı oyun sunucularında pingler 100'ün altına düşmezken bizim sunucularımızda pingler gayet normal oluyor.
Tellcom'u asla kötülemiyorum aksine Türk Telekom'un tekelinden kurtulcaz ve rekabet ortamı oluşacak diye seviniyorum ama Tellcom'un daha çok yol katetmesi gerek...
Benzer bir sorun çıkarsa tekrar Türk Telekom ile alakalı bunu istanbul dan çıkmayan illerden test ederseniz neden herkeste 100ün üzerinde olduğunu görürsünüz. İstanbul’un kendi içersinde yaşanmıyor bu sorun 70milyon insanın hepsi istanbulda değil ülkemizde.. Bu şekilde direk Tellcom'un kendisi ile alakalı hiç problemimiz olmadı bunu en basit olarak istanbul da yer alan datacenterlere olan erişim süresi ile test edebildik. Oluşan sorun yine Türk Telekom’un tüm hattı İzmir tarafından döndürüyor olması ile alakalı artık kalıcı olarak bir çözüme kavuşturdular mı bilmiyorum yaklaşık 2 aydır böyle bir sorun oluşamadı Türk Telekom da.
Oyun sunucusu konusunda da Tellcom hattı kullanmak isteyenler 95.173.173.2 - 254 IP aralığını veya 94.102.15.2 - 255 IP Aralığı arasında COD, CS sunucularına bizzat kendi girerek test edebilir. (Örnek 2 referans)
Bir yorumu okumak buna göre değerlendirmek yerine direk kendiniz deneyerek tecrübe edebilirsiniz.. Sadece oyun konusunda değil herhangi bir internet üzerinden verilen servis hizmetle ilgili her konuda uygulamaları çalıştırıp deneyerek tecrübe etmeniz konusunda yardımcı olabiliriz.
Diğer Tellcom datacenterlerde durum nedir bilmiyorum rakip veri merkezlerini takip etme gereği duymadığımız için ancak özellikle oyun olunca konu ciddi anlamda referans gösterebileceğimiz kadar bu işi Netinternet datacenter’de yapan kişi mevcut kaldı ki bunu göstermeme de gerek yok gametracker ve buna benzer sitelerden de görebilirsiniz ip aralıklarını.
---
@delicoban Tellcom firması da hattı Türk Telekom’dan alıyor kendi bünyesinde üretebildiği bir şey değil ki o nedenle TTNET’in erişim ücretlerini düşürmesi yine Tellcom kullanıcısının yararına olacak. Müşterilerimiz’de biz de halimizden çok şükür memnunuz en ufak bir sorunda sorunu biz fark etmeden bile bize ulaşıp detaylı teknik bilgi veriyorlar. Destek kısmını gerçekten ayakta alkışlıyorum.