Başlık tam olarak ifade etmek istediğim şeyi anlatamadı ama size ben durumu izah edeyim.
Öncelikle şunu söyleyeyim. Bahsettiğim olayı ASP de yapacak olsam çok rahat yaparım. Ama sistem wordpress alt yapısı olduğundan ve neredeyse sıfır PHP bilgisine sahip olduğumdan ücretli yaptırmak istiyorum.
Olay şu : Bütün iller wordpress kategorisi olarak sisteme eklenecek. Ardından o ile bağlı ilçelerde o kategorinin alt kategorisi olarak eklenecek. Hazır il-ilçe DB leri var zaten. Bunu wordpresse aktarabilirse aktaracak, yapamazsa elle giricek yapacak bişey yok.. Ardından sidebarda bir arama kutusu yer alacak. Bu arama kutusunda kullanıcı önce ili seçecek, seçime bağlı olarak o ile ait ilçeler gelicek ve kullanıcının da kriterine göre ilgili sonuçları listeleyecek. Bu kısım kolay gibi görünüyor ama şöyle bir durum var. Arama kutusunda listbox bütün ana kategorileri listelemeyecek sadece illeri çünkü benim kategorilerim içerisinde sadece iller olmayacak farklı konu başlıkları vs. de olacak. O yüzden bu bölüm önemli.
Gelelim asıl konuya. Kullanıcının firmasını ekleyebileceği bir sayfada 4-5 tane tab dan oluşan, her tabın içerisinde firmanın farklı bilgilerini girebileceği formlar olucak. Örneğin tab index 1 de , firma tarihçesini, tan index 2 de bulunduğu il ilçeyi, tab index 3 de firmaya ait resimleri upload edebileceği bir form olacak. Kullanıcı bu formları gönderdiğinde bunlar otomatik olarak wordpress konu taslağı olarak kaydedilecek ve ben onay verdiğimde yayımlanacak. Yani kullanıcı admin panele girmeden, site arayüzünde içerik sağlayacak.
Bu yukarıda bahsettiğim zor bir durum olmasa gerek. Ben ve kodlayacak arkadaşın zorlanacağı bölüm şu. Yukarıda bahsettiğim standart kullanıcılar içindi. Birde gold üyelik gibi bir modül olsun istiyorum. Gold üyelik sahipleri, sisteme login olup kendi firma sayfalarını düzenleyebilsinler, resim gönderebilsinler ve bunun için benden onay almasınlar. Tabii bunu yine site arayüzünden yapacak admin panele girmeyecek.
Arkadaşlar, zorlayacak olan son kısım zaten. Yüzüne gözüne bulaştıracak arkadaşlar teklif vermesinler. Proje büyük bir proje değil o yüzden uygun bir teklif gelmezse vazgeçerim çünkü dediğim gibi önemli paralar yatırılacak bir proje değil.