Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Evet yine gündem değişte yeni haber bugünkü "tek tip askerlik", kısa düşündükleri;
- Prof orduya geçiş,
- Prof ordu olduğundan, yedek subayı ihtiyacı kalmayıp herkese 12 ay olarak sabitleme, eğitim farkı gözetmeksizin.
- Polisler askerlik görevi yapmayacak,
- Bazı meslek gruplarına sivil askerlik yani öğretmen ve doktor gibi,
--------------------------------
Benim yorumumsa eyvallah prof ordu herkesin isteği 17 yaşında adamı sürmek ileri olmaz ama şimdide bu ülkeye beyin olarak birşey verecek kişileri yok eder böyle olursa. Bazı arkadaşlar düşüncelirine saygı duyarım "Vatan borcu, herkes eşit olmalı" tamam ama herkes için demiyorum ama istisnalar kaideyi bozmaz, hayatı boyunca hiç birşey yapmamış, gezip tozmayı tercih etmiş yani asıl görevi olan vatanı için yararlı biri olma yolunda adım atmaya istek görmemiş adamla yıllarını ve beynini sınavlarda yormuş adama sen aynı muameleyi yaparsan olmaz.
Ben 15 ay yapanları 9-12ay kadar indirilip, kısaları 4-6 ay civarı yine tutmayı beklerken çıkan yasa tamamen Türk gençliğinin önünü tıkatır. Vatan borcu kutsal herkes yapacak askerliğini ama bu bu vatana olan borç sadece askerlikle sınırlı değil ya sonrası? 12 ay yapan adam;
- Yeteneklerini kaybeder çünkü kullanmayacak (Bilgisayar, yabancı dil, mesleksel yetenek),
- İçerde çok büyük ayrılmara yol açar gruplaşma olur, univeriste mezunları ister istemez karşı tepki alacak.
Bu yasa çıkarsa, Türkiye parlak binlerce gencini kaybeder, çünkü zaten yurtdışıdaki ülkeler gözlerini bizim gençlere dikmiş durumda, adamların nüfus sorunu var kalifiye insanlar arıyorlar özellikle kuzey-batı Avrupa, binlerce genç buralara kaçar ve 3 yıl orada kalır 28 gün yapar sonra orada düzen kurdukları için geri gelemezler. Kendi kafamdan yazmıyorum etrafımda gördüklerim bunlar, kimse Askerlikden kaçmıyor ama böyle birşey çıkarsada herkes öyle yada böyle zorlar yurtdışını, kazanan kim o bilmem ama Türkiye çok büyük bir beyin göçüne hazır olmalı böyle bir kanunla...