Kendi içimizde yaşadığımız sorunlarla bile %99.19 erişim süresi olması mümkün değil yalnız bugün ayın 24 ü odluna göre
24 x 24saat = 576 Saat
576 Saat %99.19 da ise 7 saat 66 dakika yapar
Bu kadar uzun bir kesintimiz 24 günlük periyotta olmadı kesinlikle maksimum 1.5 saati bile geçmez ki ben kendi içimizde yaşadıgımız sorunlardan bahsediyorum Hyperspin 1 dakikalık periyotlarla izliyor 15 gündür uptime %100
Hyperspin dışında önerdiğin pingdom’a da kayıt yaptırıp halka açık alanda millete izlettirmek bu konuda kendimize olan güvenimizi ve çalıştığımız yere olan güvenimizi ortaya koyacaktır önerin için teşekkürler 30 saniye Hyperspin’e göre daha iyi..
Ping süreleri konusunda da belirtmiştim lokasyona göre değişiklik gösterir diye buna örnek olarak ping çıktısını xlenonz koymuş İzmir den 19ms
Burada değerlendirme aşamasında kimin hangi lokasyondan ne kadar ziyaretçisi var bunu göz önüne alarak adam oyun satıyorsa karşılaştırması gerekir.
Ayrıca ticari açıdan bakacak olursak fiyatlandırma konusu gerçekten heyecan verici sizin TTNET tarafındaki en büyük bant genişliğine sahip olan Datacenter olmanız fiyat kırmanız durumunda rekabete katılamayacak 1gbps üzeri hattı olmayan datacenterlerin dezavantajına olduğundan piyasadan söylediğin gibi çekilmeleri bizim sonuç olarak işimize gelir. Merakla eğer fiyat kırarsanız 1 sene sonra olacakları bekliyorum..
Lokasyon farkı sizin için sadece izmir tarafında avantaj durumunda. Diğer noktalarda telekom'un kendi uplink kapasiteleri her türlü daha müsait ve daha boş durumda.
Ping sürelerinin halka açıklığı zaten herkeste aynı, şuanda tr daki tüm firmalara ping ve traceroute çektiğinde zaten bu süreleri görüyorsun, sitede göstermek +1 özellik değil.(kaldı ki sadecehostingde bu durum son 3 yıldır sürekli web sitesinde yayınlanıyor)
Kullanım yoğunluğuna gelince, ülkemizdeki datanın %90'ı istanbuldan sunuluyor. Bu yüzden tüm ülke genelinde en yoğun TTNET alt yapı gücü istanbulda. örnek olarak en ufak santrallerden biri olan ATAKÖY bile izmirin toplamından fazla erişim kapasitesine sahip, bu yüzden istanbul ile izmiri karşılaştırırsak doğru olmaz. İzmirden size 200 km mesafe var 19 ms süre var, izmirden bize 600 km mesafe var 20 ms süre var. anlatmak istediğimde zaten bu. Ek olarak ping atın trace çekin, görülüyor zaten değerler.
fiyat konusuna gelince, fiyat kırmak diye birşey yok, fiyatlarımız zaten web sitemizde bulunuyor. web sitemizde sunucular da bulunuyor. bu fiyatlarımız 5-6 aydır bu şekilde. Sadece artık bu imkanları tüm internet kullanıcıların aklına kazıyacak şekilde özellikler sağlıyor olacağız.
Alt yapı sorunsuz, imkanlarımız fazla bu yüzden daha uygun şartlara yeni servisler sunmak ile fiyat kırmanın arasında fark oluyor.
Sunucu kiralama konusunda dell den bu sene güzel ürünler gelecek bize, 56xx serisi cpular da var bunların içinde. Geçmişte Mars olarak sizin gibi müşterilere avantajlar sunduk, bu yıl ise son kullanıcılara sunacağız. Ruby'nin söylediği gibi TR'a dönüşler zaten başlamıştı, biraz daha hızlandıralım artık.
Sunucu barındırma konusunda MARS'ın fiyatları
20 mbit 700 TL bunuda hatırlatmak gerek. Konunun başında TTNET'i 490 TL olarak yazmışlar bunuda düzeltelim.