7 bin 500 Euro'su gitti
Frankfurt'ta yaşayan Mehmet Ali Teber (46) de tuzağa düşen erkeklerden. "Yaklaşık 7 bin 500 kaptırdım. Ben yandım, bari başkaları yanmasın" diyen Teber başından geçen ve "Bu kadar da olmaz" dedirten olayı şöyle anlattı: "Evlenmek için bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bir televizyon kanalında "Arkadaş arıyorum" mesajı yayınlattım. Çok sayıda telefon geldi. İspanya'dan arayan ve adının Gülümser Cemalova Hüseyinova olduğunu belirten 28 yaşındaki bir kadın, benimle arkadaş olmak istediğini söyledi. Annesinin Türk, babasının İspanyol olduğunu, Burgos kentinde kuaför olarak çalıştığını belirten kadın anlaşabilirsek benime evlenebileceğini söyledi. Çok güzel türkçe konuşuyordu. Ciddi olduğunu sandım.
İstekleri bir türlü bitmedi
Almanya'ya gelebilmesi için 220 Euro pasaport masraflarını ve 170 Euroluk Madrid-Frankfurt uçak biletini gönderdim. Ancak biletin yandığını söyledi. 320 Euro havale ettim. 'Yetmedi' deyince 520 Euro daha gönderdim. Daha sonra 2 bin 80 Euro'luk hastane ücretini ödemediği için pasaport alamadığını anlatınca o miktarı da kendisine havale ettim. Bir de yatalak annesini yaşlılar yurduna yerleştirmesi için 1612 Euro gönderdim. Aradan süre geçti. İspanya gümrüğünde mahsur kaldığını, geçebilmesi için 2 bin Euro gerektiğini söyledi. 'Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik' düşüncesiyle 2 bin Euro havale ettim. Hep gelince parayı alırım diye düşündüm.
Sonunda jeton düştü
1 hafta boyunca yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle 300 Euro fatura geldiğini de hatırlatan Teber "Son olarak İspanya'daki evini satacağını, işlemler için 2 bin Euro gerektiğini söyledi. Ben o parayı da gönderdim. Ancak istekleri yine devam edince jeton düştü. Para transferini kesince telefona telesekreter çıkmaya başladı. Orda dolandırıldığımı anladım. Polise şikayette bulundum.
Allahtan adamın jeton 7.500 avroda düşmüş