sizin 1 nisandan bugüne kadar iç networkünüze hiç girmeden ana uplink bacağınızın uptime oranı kıbrıstan %99.11, izmirden %99,09, almanyadan %99,19, bizim superonline peeringimizden %99,61. netdirektin oranlarıda buna benzer. aynı değerlerle bizim istanbul erişimleri kıbrıstan %99,98 görünüyor.
ekteki değerler ping süreleri, benim söylediğim değerleri gidip bir monitoring servisine ekleyin tarafsız olarak test edip görün. trace çekerek kimin hangi ip adresinden erişim taşıdığını görebilir ve uplink ip lerini bulabilirsiniz. datacenterların % kaç kalite verdiğini bilemem bizdeki tüm sözleşmelerde TTNET erişimi %99.99 olarak garanti ediliyor.
Son 15 gündür izliyorum ancak Uptime oranları bu şekilde değil.. Bu konuda basit ve ucuz olan hyperspin kullanıyoruz..
Resim:
http://img526.imageshack.us/img526/7536/uptime.png
9 Nisan da kayıt ettirmiştim demo sürem bitmiş şimdi satın alıp devam ettireceğim bağımsız bir yerden Uptime ölçtürmek müşterilere sunmak daha güvenlilir olacak çünkü dediğin gibi Abi..
Muhtemelen bizim IP adresimizi izletiyorsan Ay içersinde Broadcast trafik ile ilgili başımız beladaydı Tellcom değil bizimle alakalı ufak tefek kesintilerimiz oldu ve çözüme kavuşturduk ama bu sorun tabi iç networktaki sunucuları etkilemişti bunu da müşterilerimiz bilirler.