infodestekcom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selçuk Bey Tellcom'da veriyor diye biliyorum.

Geçmiş ilanlarında görmüştüm.

https://www.r10.net/dedicated-amp-co-...-fiyatlar.html
Tellcom uzun süredir bağlı fakat erişim satışı yapmıyoruz. Özel bir kaç müşteri toplamda 2 Gbit civarında tellcom hattını bizim dc içerisinden kullanıyor. Bizim kullanmama sebebimizi tellcom kullananlar red edecektirler ama ping attığınız zaman aradaki farkı görürsünüz. Buna ek olarak 2-4 günü geçmeden mutlaka 5 dk bir kesinti yaşanır. Yedekli vs de olsa bu 5 dk kesinti yaşamıyorum diyen yalan söyler, bu konuda gidip 3-4 farklı monitoring sistemine tellcom kullanan kişilerin ip adreslerini eklerseniz sizde görebilirsiniz.

Tellcom'u kötülediğimi sanmayın, bu firmanın Eyüp/alibeyköy/Gaziosmanpaşa/bayrampaşa bölgesindeki tüm fiber satışlarındaki pop noktası bizim datacenter'ımız. Ek olarak yurtdışı hattımızın kablosu tellcom'a ait.

Buna ek olarak ttnet fiyatları eskisi gibi değil.

Şuan türk telekomdan 10 gbit aldığımızda mbit fiyat 13 TL, 5 Gbit aldığımızda 17 TL, yani istesek şu dakika tellcomculardan ucuza mbit satabiliriz.

Şu dakikadan sonra iş trafik kapasitesi ile ilgili değil. sunucular konusunda ise hangi firmayı seviyorsanız dert yaşamıyorsanız oradan alın. zaten 1 sene içerisinde ortalıkta pek şirket kalmayacak.

Örnek olarak mayıs -temmuz arasında bizde 150 civarında 8 gb bellekli xeon işlemcili dahili kvm desteği bulunan dell r610 sunucu geliyor. bu sunucuları 5000 Gb kotalı TTNET hattı ile 199 usd den sağlıyor olacağız... cpanel 25 USD olarak verilecek, hem bu fiyatlarda hemde sorunsuz servis alacağınız kaç şirket kalacak siz düşünün.

edit: sunucu özelliklerini sormuş bazı arkadaşlar.

dell r710 2u Rack Server
intel quadcore Xeon 5520 Cpu
12 GB Bellek
2x500 GB SATA2 Disk (maksimum 4 disk)
raid 0-1-5-10
IP-KVM
100 mbit ttnet
5 TB trafik