Bazı arkadaşlar olayı tamamen maddiyata cekmiş. Ben lisede 30 gun staj yaptım para falan vermediler. Hem de tam gun gittim. İki yıllık ta yine 30 gun staj yaptım tam gun gittim. Yemek bile yoktu. Bunlar benim için kötü mü oldu hayır. İşlerin nasıl işlediğini benim de aynı durumlarda neler yapmam gerektiğini öğrendim. Tecrübe kazandım yani. Bence konu sahibi arkadaşın enayi falan aradığı yok. İnsanlık yapıp r10 a konu acmıs arkadaşlar yararlansın diye. Kısa süreli stajın ne demek olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız tutturmus bedava calıstıyıorlar diye. Ya kardeşim adam sartlarını söylemiş. Para konusu da benle ilgili değil demiş daha da niye tartışıyonuz?
Tek staj yapan değilsin. Lise son sınıfta yaptığım staj boyunca bırak yemeği yol parası dahi vermediler. Üstüne üstlük tek yaptığım sabah temizlik, öğleden akşama kadar çay-bulaşık + toptancılara git mal al gel. Birşey öğredim mi? evet öğrendim ama bak öğrendim. Öğretmeye kalkmadı kimse. Bana atanan kontrol etmek için gelen bölüm hocası geldiğinde bizimki napıyor? işte teknik serviste çalışıyor b*k çalışıyor. Çay getir götür yaptırıyoruz demiyor. Staj yaptığım yerde patron dahil 1 Allahın kulu gel bak şu şöyle yapılır demedi ben hep gittim başlarında öğrenmeye çalıştım, ben orda birşey öğrenmeye çalışırken patron Emrah çaygetir sen neden boş duruyorsun dedi. Yani anlatmak istediğim işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek içinde staj yerinde ortam olması lazım. Ben orda işin büyük bölümünü öğrenicekken sadece bir kısmını zar zor öğrendim. Orda maaş alan işçilerin yaptığı iş benim yaptığımın yanında %1 bile kalmıyor. Stajyer staj yapmaya gidiyorsa, çay getir götür yapıcaksın çalışma ortamı böyle hayat böyle denerek kandırılmamalı. Stajyerler şu an her yerde deli gibi sömürülüyor. Stajyerler normal işçiler gibi çalıştırılmıyor, bunu yapsalar en azından işi öğreticekler ama stajyerlerin büyük bölümü işi ile alakasız olan işler yapıyor. Örneğin başka bir staj yerimde yaşadığım bir olay. Harmonik filtreler vs. yapıyoruz benim bunları öğrenmem gerek ama benim orda staj boyunca yaptığım tek iş filtreler için gerekli olan kesilmiş saçları 1. kattan 3. kata çıkarıp durmak.
Sadete gelmek gerekirse, bu konudada arkadaş iyiniyetli davranmış olabilir. Ama hepsiburada.com bu konuda iyi niyetli değil. Gerçek bir tam zamanlı enayi arıyor.
Hiç kimse "resim kesip, sunucuya yükleyerek" tasarım öğrenemez. Geçsinler bu ayakları. Öyle oluyorsa, her fotoğraf çeken fotoğrafçı, her tuğla taşıyan usta, her bira açan barmen, her sökük diken terzi olurdu.
Ha İzmirliymişsin bu arada staj yaptığım yer şu an yerinde burger king olan BAŞAR BİLGİSAYAR. Çankaya eski itfaaiyenin orada. Başarının yanında belki bilirsin.