Bedelli kapsamındaki sözleri abarmtaya başladınız ama arkdaşlar unutmayın yurt dışındakiler bedelli yapıypr 3yıl çalışan herkesin hakkı oluyor 28 gün yapmaya, biraz söz söylerken genelleme yapmayalım.

Zaten direk parayı ver yap diye yaptırmazlar belirli yaş koşulu gelir 30 yaş üstünü kapsar çok büyük ihtimal olursa, 30 yaşına kadar zevki kaçan 10 kişiden 1 tanesidir. Kalan 9u zorunlu sebeplerden gidemiyordur ya master doktora yapıyordur yada yurt dışında götürmesi gereken işleri vardır kimseye bırakamıyordur. Bende hayır diyorum bedeliye ama bazı arkadaşlarımız demagoji yapmaya başladı, herkesin ortak noktası askerliğin düşürülmesi süre olarak.

Edit: Savaş muhabbeti açık iyice konuyu kaydırayalım arkadaşlar benim hiç yoksa son 2 yıl içinde 20-25 arkadaşım döndü askerden, kimisi silahla ates bile etmedi, olanda 1-2 kursun atti birakti, %90'nıda böyle bazen konusurken abartıyorsunuz. Öyle savaş hali durumunda bu ülkedeki hemen hemem herkes silah kulanmayı bilmesede eline alır ve gider. Bazen yazmaya başladınızmı çok abartıyorsunuz. Bence 45 gün eğitim almış 17-18 yaşında çocukların öne sürülmesinin yerine prof. ordu güçlemdirilip, normal er yapacaklarının süresinin düşürülmesi için mantıklı şeyler söylenmeli. Herkes kendi açısından haklı, herkes anasının-babasının kuzusu bu işin sonu yok birbirini kırmadan yazıcaksınız yazın şuraya.