Sadece bedelli ile bitecek bir konu değil bu...Bedelli de yanlış, "ben yaptım onlar da yapacak" fikri de yanlış.Ordu sistemi düzenlenmeli bir düzen ve teribe tabi tutulmalı.Profesyonel askerlik sistemi ess alınmalı.Hepimiz de bazı yanlışları iyi biliyoruz ve yeri geldiği zaman bunu dile getiriyoruz.Mesela 45 gün eğitim almış acemi eri tutup da Doğu"ya gönderiyoruz.Tam olarak eğitimini tamamlamamış acemi askerler....Bu ve buna benzer yanlışlar düzeltilmeli.Askerlik tek tip olmalı bedellisi veya ücretlisi olmamalı herkes eşit bir biçimde askerlik yapmalı ya da yapılacaksa ordu sistemi tamamen bedelli ve gönüllülerden oluşturulmalı.
Yıllardır bu kısır döngü tartışma devam edip gidiyor Meclis artık buna bir çare bulmalı.Param olsa elbet ben de bedelli yapmayı isterdim.Çünkü iş ve meslek zamanı hayatınızın en verimli zamanı askere gidiyorsunuz 15 ay....Bu sorunu hangimizi yaşamadı ki? Evlenmek istersin askerlik sorundur, işe girmek istrsin askerlik sorundur...Bu ülkede askerden gelmeyene bile doğru dürüst iş vermiyorlar...Konuyu duygusallıktan uzak ve gerçekçi bir biçimde ele almak şarttır.Bir yandan da ülkedeki terör ve dış tehlikeler düşünülünce ordunun önemi de bir hayli artıyor.Keşke binlerce şehid verilmeden önce daha sağlam tedbirler alınsaydı.Ordular için asıl önemli olan sayılar değil niteliktir bizim ordumuzun da artık hem nitelik hem de profesyonellik açısından köklü atılımlar yapması gerekmektedir.....