SlaveMX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir diğer konuyu ele alalım. şimdi forumu geziyordum..

Böyle bir ilan gördüm ) Otomobil : 13.200.000 Emlak : 16.800.000 RENT a CAR : 52,700,000

Burada öyle siteler var ki ilanda o kadar istek hataları varki gerçekçi olsun diye anlatim yanlış anlamasın bu arkadaşda sadece bilgi sahibi olmasını istediğimdendir.

" ilk sırada çıkmasını istiyorum " Bu bir hatadır. ben sanmıyorum ki hiç bir seo ile uğraşan birisi bunu görüpde bu amaca ulaşmak için mesaj atmaz. Hı atar ama ne amaç taşıdığını biliyoruz.

WEB sitesi hakkında bilgi vermemiş bu nasıl bir site olacak. kaçıncı sırada seocudan ne bekliyor belki bunu pm ile yapabilir ama sonuçda bir ilan zafiyeti var bu açık.

Açıkcası bu kelimelerin hiç birinde 0 açılacak bir sitenin 6 ayda ilk 10 sırada olacağını düşünmüyorum. Bu google mantığına ters düşer. Google için en önemli şeyi söylim sayfanın hedef kitlesi kullanıcıyı ne kadar ilgilendiriyor. ne kadar bilgi veriyor ? ne kadar özgün ? eğer bunu başka bir şeyle sağlamayı düşünüyorsan zaten boş yere uğraşırsın. Ben bu kelimelerdede yükselticek kişinin bireysel çalışmasını oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Yinede arz talep meselesine geliyoruz. Dediğim gibi müşteriler her konuda bilgilendirmeliki istiyeceği şeyi iyi anlamalı
Haklısın. Bak demekki tüm iş Seocuda bitmiyormuş. Müşterilerde biraz bilinçsiz davranıyor. Müşterinin dediği çok basit. Bilmem xxx kelimesinde beni en üste çıkart. Örneğin: RENT a CAR : 52,700,000 sonuç var ve hiç bir bilgi vermeden beni üste çıkartacak birini arıyorum deniyor. Sizce buna nasıl bir cevap verilmeli? Tabikide detayları konuşmadan sitesini görmeden bir şey denilemez ve deyatlı bi inceleme yapılmadan. Zaten çoğu seocumuzun yaptığı en büyük hata bu ve müşterilerinde...

Şunu yapılması gerekli;
Müşteri;
-Site adresini
-Daha önce sitesi için yaptıklarını( Link, seo uyumu, vs.. şeyler nelerse artık)
-Sitesinin yaşını
-Sitesinin sıralamadaki o anlık yerini
-Sitesinin günlük haftalık aylık neler yaptığını ( yapılıyorsa bişiler, kurumsal sayfaalrda genelde pek değişiklik olmaz kısa vade de...)
Bunun gibi site hakkında detaylı bir bilgi veririr ve seodan yapabileceklerini öğrenmek ister.

Seocuda
-Hedef kelime için sıralama analizi yapar
-Hedef kelimelerdeki siteleri inceler ve rapor tutar
-Hedef kelimede sitenin durumunu ortaya koyar ( Site şu şu şu yapılarak kelime uygun hale getirilmelidir demesi gerekli)
-Site için yapılacak işlemler hakkında detaylı bir bilgilendirme raporu
ve benzeri raporlar hazırlanıp müşteriye sunulması lazım.

En büyük sorunda burda zaten. Müşteri sadece ilk sırayı hayal ediyor ve herkesin getirebileceğini sanıyor Müşteriye sadece seni ilk sıraya çıkaracam denildiğinde müşterininde ağzının suyu akıyor tabikide Hemen anlaşalım deniliyor. Sitenin gidişatı seocuya kalıyor;Seocuda zaqten sitenin ne durumda olduğunu sormadığı için, sırf para kazanmak için bu işi yapıyorsa hemen hızlı çıkartıyım ve paramı alıyım diye uğraşır ve hızlı olunması genelllikle sitenin googleden filtreye girmesi yada sandbox yemesine zemin hazırlanıyor. Sonuç;
Hem müşteri hemde seocu kaybediyor.

Karşılıklı bilgi alışveri olmadan seo işinin yapılması pek sağlıklı olmaz.
Hem seocu arkadaşlar hemde müşteriler Seo işi yaparken; müşteriler sitelerinin durumunu ve bu güne kadar yapılanları, seocularda yapılması gerekenleri detaylı anlatırsa her ikis tarafta çok rahat olur ve en iyi olacaktır. Her iki taraf içnde.

Selametle...