Paralı olmasın ama asker süreleri düşürülmeli sonuç olarak 6 ve 15ay birine eğitim veriyorsun zaten, askeri eğitimin acemilikde sona eriyor ondan sonra %95'i belirli işlerle çalışıyor. Bence Almanya sistemini bir şekilde uygulamalıyız kendimize uyarlmalıyız. Madem bunun amacı insanlari disiplin altına tutmak ve Vatan sevgisi daha yüceltmek. Örnek 15aylar 5ay'a düşürülsün ve 6ay yapanlarda 50gibi bir süre yapsın sonra 2 yada 3 yılda bir 1 hafta askeride belirli bi alan secerek eğitim almaya devam etsin belirli bir yaşa kadar, böylece acil durumlarda yetismis ve tecrubeli insan sayısıda artar.

Içinizde 15ay yapmışlar vardır elbet onlar daha iyi anlar, Askerlik kutsal sonuna kadar katılıyorum dünyadaki en zor ve en kutsal görevlerden biri ama özellikle universite mezunu adam Askerlik süresince yeteneklerinde büyük gerileme oluyor.

Direk bedeliye hayır ama süre konusunda düşürmeye evet diyorum, ha belirli yaş üstü özellikle ülkede doktora gibi şeyler yapan ileride insan eğitecek prof olacak kişilere belirli bi yaş üstü olma koşulu ile tanınabilir. Bazı görevler kutsaldır bu konuda esnek olunmalı, herkes asker olamaz yada orada faydalı olamaz.