By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet diyorum çünkü ;

ülkemizde bikere geçim sıkıntısı var , hepimizin ortak derdi üniversite...ben yıllarca kasıp üniversiteye girmeye çalışayım,bitirince geleyim 24-25 yaşına...askere gideyim 15 ay etti sana 26 yaş.çalış didin dur 2 yıl para biriktir evlenmek için etti 28 evlenmek için eş bul yuvarlak hesap 30 ömrün yarısı gitti...
benim üniversite bittiğinde güzel bir işim olduğunda 10 bin lira biriktirip bedelli yapacağım.kafamda şuanda hep bu var.öncesinde bende istiyordum 15 ay doğuda askerlik yapmak ki benim bir abim pkknın azgın zamanında 15 ay gönüllü olarak tuncelide askerlik yapmış biridir. diğer abim diyarbakırda şehit olmuş birisidir.ve sulalemizde daha nice şehitler var...
mantıklı düşünmek gerekiyor.kimse beni yanlış anlamasın.ben ülkemde üniversite okuyamıyorsam,ülkemin nimetlerinden yararlanamıyorsam neden askerlikte 15 ay çile çekeyim ki ? ha tarihimiz çok güzel o ayrı bir konu. zaten bizi şuanda ayakta tutan tek şey tarihimiz.tarih unutulsa inanın kimse askere gitmez. paralı askerlik olurdu

çok doluyum bu konuda = )

Bir şehit kardeşi bunları düşünüyorsa söylüyecek söz yok. Sözün bittiği yerdeyiz.
1.Dünyanın hiçbir yerinde seni elini kolunu sallaya sallaya üniverstede tıp bölümüne almazlar tabi kasıcaksın.
2.Sen Üniverste okuyorken o vatan evlatları seni koruduysa canını ortaya koyarak sende onları koruyacaksın.
3.Hep ağlıyorsunuz herşeye isyan ediyorsun ülkemde üniverstede okuyamıyacaksam diyorsun okuyanlar nasıl çalışıp kazanıyorsa sende öyle okuyacaksın.
4.Ülkenin ne gibi nimetlerinden yararlanamıyorsun söylede bilelim?
5.Askerlikte 15 ay çilemi çekiyorsun yoksa vatani görevinimi yapıyorsun ?
6.Abisi şehit olan bir kişinin bu lafları ediceği aklımın ucundan bile geçmezdi.