ooo hırrr dediğiniz ses belki neden olabilir. Çoğunlukla temizleme işleminde fırçanın sert kullanılmasından dolayı fanın dengesi bozulabiliyor. Bilyeli fanlartda bu olmuyor ama onlarda çok pahalı.

Bir elektronikçiden az bişi silikon isteyin az miktar yeterli zaten. Dışarıda satılan 1TL e satılan küçük termal macunlara guvenmeyin. Sogutucuyu söküp altını iyice temizleyin(Sogutucu parcayı istersen bi yıka hava kanakllarında toz kalmasın), işlemcinin üstünüde iyice temizleyin. Herhangi bir temizleyici madde kullanmayın normal bir bez ile biraz bastırarak temizle, macunu sür, mümkünse yeni bir fan ile dene ama imkanın yok ise aynı fanın iyi oturduğundan emin ol.

Kolay gelsin valla zor iş. Ben asus laptop kullanıyorum 70 derecelerde ama laptop işlemcisi için 60 70 arası normal bişi. Normal bilgisayarda cpu sıcaklığını 40 ile 60 arasına almakta fayda var.

by_grafitus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Power"ı yaklaşık 1 sene önce değiştirdim. Sistem fanını da değiştirdim. Bilgisayarımda CPU fanından kaynaklanan ses var. Hırrr diye.

Arkada hava delikleri var (Temiz, açık). Kasanın kapakları açık sadece kötü görüntü olmaması için önüne koyulmuş vaziyette...