Valla neden almadıklarını bilmiyorum, sanırım dünyadaki tüm internet trafiğinin %95'ini WWW'nin aldığını WWW trafiğinin %80'ini de .COM alan adlarının çektiğini bilmiyorlar sanırım.
Ama bütün r10'da şahit olsun, eğer ben de bu fiyata doruknet'e satarsam bu domaini bana da adam demesinler. Eğer alan birisi olursa ne olur bilmiyorum ama bende kalmaya devam eder ve bismillah diyip içerik yüklemeye başladığımda burun kıvıranların hepsi pişman olacak.
DorukNET'in neden almadığı konusunda benim fikrim şu, "bizim sistemimiz oturmuş, herkes bizi tanıyor, domain bizim çıkarlarımıza ters bir şekilde kullanılmaya kalkarsa mahkeme yoluyla engelleriz" havasındalar ama Türkcell, yahoo, google gibi bir kelime değil DORUK sözlükte geçen, jenerik ve genel anlamlı kelimeler için hiç bir hukuki dayanak yok.
Sanırım büyük oynayan şirketlerin neden adladını kıçlarından uydurduklarını bile bilmiyordur bu adamlar. Kendi kelimeni kendin uydurursan sınırsız hakimiyetin ve telif hakkı koruman oluyor da o yüzden adamlar bunu yapıyor.
Bugün hiçkimse google'ın herhangi bir uzantısı ile ya da içinde google geçen bir domain ismi ile iş yapamaz, google göz yummadıkça, ama doruk böyle değil.
Zamanı geldiğinde bunu herkes anlayacak sanıyorum
Bence fiyatınız çok yüksek, dediğiniz gibi oyun.com tavla.com gibi değil ama fiyatı ona göre vermişsiniz, Ayrıca belirtmek istediğim, Bu domaini doruknet e kaca satacaksınız ? şuan neden satmıyorsunuz ? .Com domain reglemek 9 $ zaten ayrıca bir malı satarken sunu yaparsın bunu yaparsın boyle yaparsan boyle olur diyerek fiyatı biçilmez, Yani ben sana bir arsa satayım dağın başından bak buraya 20 sene sonra gelicekler insanlar, yol geçecek fabrika kurulacak, gelişecek, ama suan bişeyi yok şöyle şöyle yapman lazım diyerek 20 sene sonraki fiyatını istemek biraz saçma sizin muhabbette buna benziyor...