bilginiz olsun 2 tane while falan yazmayin ic ice 2 farkli tablo icin.
daha profesyonel bir kodlama örneği göstereyim. 2veya daha fazla tabloyu birleştirmek istersen
$ogrencino = mysql_real_escape_string($ogrencino);// eger ogrenci numarasinda harf vs bulunuyorsa mutlaka kontrol edin
if (is_numeric($ogrencino) {
$q="SELECT * FROM ogrenci LEFT JOIN yoklama ON ogrenci.numara=yoklama.numara where ogrenci.numara = '$ogrencino' ";
$q =mysql_query($q);
if (mysql_num_rows ==0 ) {
echo 'boyle bir ogrenci bulunamamktadir';
}
else {
while ($row= mysql_fetch_assoc){
print_r($row); // buradan butun sutun adlari ve degerlerini gorebilirsin kontrol //amacli
echo $row['sutunadi'];
}
}
}kolay gelsin.
Arkadaşım kusura da bakma da, seninki kaş yapayım derken göz çıkarmaya benzemiş, sorulan sorunun cevabı zaten verilmiş doğru bir şekilde, ben verilen cevaplarda iki while yapılacak bir yer göremiyorum sen görebiliyormusun ?
Senin verdiğin
daha profesyonel kodlama örneğinin, profesyonel olma sebebi if denetiminde parantez hatası yapman mı, mysql_num_rows için başvuracağı sorguyu belirtmemiş olman dolayısı ile devamlı "böyle bir öğrenci bulunmamamaktadır" yazacağı mı, yoksa başka bir sebebi mi var benim göremediğim. Aydınlatırsan sevinirim.
Yani anlıyorum yardımcı olmaya çalışıyorsun, bu bölümde ki herkes de bunu yapıyor. Ama önce verilen cevapları kontrol edip, yazdığına dikkat etmek gerekiyor haliyle.