lost42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
e kardeşim öyle isimler yazmışın çok zekisin maşallah bilim çevrelerinin kralısın eyvallah da, ben bilim çevrelerinde hiç değilim, dedem hiç hiç değil ama einstein'i sorduğumda hepsi kim olduğunu bilir.

madem bu kadar iyi adamlar duyursunlar kendilerini... demek ki kalıcı bir iş yapmıyorlar ki duymuyoruz. benim diyeceğim budur. sadece bilim çevresinde tanınmaksa benim babam da fizyoloji profesörü almanya'da veteriner fakültelerinde tanımayan yoktur. babam da einsten gibi demek ki??
Orada yazdığım listeden tanıdığım isimlerden bazıları, ve hayran olduğum bir kaç matematikçi. maalesef bilim çevrelerinin kralı falan değilim kendimi övmek için yazmıyorum bunları.İlk başta da Einstein isminin başlığın ilgi çekici olması için kullanıldığını söylemiştim.O listedeki John Von Neumann 'ı koysalar başlığın halk arasında bu kadar ilgi çekmeyeceği aşikar.Verdiğin cevap biraz ilginç.Mesela john von neumann'ı google da aratıp o şekilde cevap vermeye çalışsan daha mantıklı bir cevap verebilirdin.Modern bilgisayarın fikir babası olmak , atom bombası çalışmalarında bulunmak , Oyunlar Teorisini geliştirmek yaptığı önemli işlerden aklımda kalanlar .Bunları herkesin bilmesi gerekmez fakat bilenler ne kadar önemli şeyler olduğunu anlayabilir.Baban da değerli bir bilim adamı olabilir Einstein gibi,fakat buluşları , eserleri ve kattıkları bakımından Einstein ile kıyaslanabilir mi bilemiyorum .O listedeki insanların önemli şeyler kattığı aşikar , yaşayanların katacakları da öngörülebiliyor.Kimin ilerde daha çok tanınacağını da kestirmek zor umarım Feryal Özel'i de Einstein kadar tanıyacak seviyeye geliriz ülke olarak