CrimaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bir GÖZTEPE'li olarak bu konuya bir açıklık getirmek isterim...

Şimdi Başlıyalım En Üstten ;

bucaspor : Evindeki Stadı 10 Bin Dolayın Kapasiteli.1 TL Biletler. Her Maçta Ortalama 7 - 8 Bin'e oynuyor ( Evinde ) ksk-buca maçında sanırım 10 bin ile kendi rekorlarını kırmışlar.

karşıyaka : Evet tribün olarak güzel bir tribüne mevcut. Bank asya'da az bile desek yeri vardır.Fakat stad mevcutluğundandır ki süper lig de 20 bine oynar diye yorumluyorum.

altay : her sene aynı terane derler ya bunlardada o hesap. her sene play off finali ama çıkamıyorlar.taraftar olarak izmirde 3 takımın en düşüğü her sene bank asyaya oynamasına rağmen ksk ve GÖZTEPE ile boy ölçüşecek bir taraftarı yok diye düşünüyorum.

GÖZTEPE : ortalama olarak 5 bin kişiye oynuyor.amatör ilk maçında 7 bin biletli alsancak full oynadı bilet fiyatlarını 1 tl yazmış arkadaş ama ben amatördeki bütün maçlara nedense 5 tl verip açıkta izledim kapalı 10 tl idi. bunu not olarak belirtmek isterim. GÖZTEPE taraftarı şu anda az nedeni ise açık takım alt liglerde.fakat bir buca ve altaya göre oldukça potansiyelli bir taraftara mevcut.

İzmir'deki taraftar dağılımı ise şöyle ;

Karşıyaka'nın %80 i karşıyakalıdır.
Güzelyalı'nın %80 i GÖZTEPE'lidir.Buca'nın %30-40 arasında bir oranı GÖZTEPE'lidir.
Bucanın 1 senede taraftarı 5 bin ve üzerini görmeye başladı ona birşey diyemiyeceğim.
Altay eşrefpaşa taraflarının çoğu altaylıdır diye biliyorum...
Teşekkür ederim verdiğiniz objektif bilgiler için.

Altınordu ve İzmirspor'dan dem vurulmadığına ve verilen mesajlarda pek yer almadıklarına bakılırsa, R10 ne kadar izmir futbol taraftarları için doğru bir örnekleme grubuna sahiptir tartışılır tabii ama bu 2 takım anlaşılan oldukça gerilerde kalmış durumda İzmir genelinde.

Bu arada ben Buca'nın çıkacağından artık eminim, bu akşamki maç sonucu ne olursa olsun. Ayrıca playoff finalinde veya ilk elemesindede Altay-KSK eşleşmesi bekliyorum.. Bank asya playoffları takım bazında bence artık şekillendi.