Ben kaçkez burda yazdım.Piyasayı öldüren domain satıcıları oldu.İster usta satıcı ister amatör, sonuçta satıcılar oldu.Ama bu durumu destekleyende r10 daki ustalar oldu.Dikkat ettim 1 tl ile açılan hiçbir konuya uyarı yada baltalayıcı tarzında mesaj yazmazlar ,yazmadılarda ama yüksek fiyatla açılan nerdeyse bütün konularda muhalefet oldular ,yok şundan dolayı okadar etmez,oha çüş reg fee bile etmez falan filan dediler ve halada demeye devam ediyorlar.
Bugün sedoda isterseniz dünyanın en kötü domaini satılsın minimum 60 $ 'dan satılılıyor.Bu aslında hem sedonun kalitesini arttırıyor hemde ordaki domainlerin,domaincilerin.Bir sektörde fiyat çok önemlidir.Örneğin türkiyenin bütün illerine gidin doktor muayene ücretleri nerdeyse aynı.Halbuki doktor istese 5 tl yede muayene eder.Ama adam şunu düşünüyor 5 tl ile muayene ederse 1 kişi yerine 10 kişi muayene olacak.1 yıl sonra hasta kalmayacak.Domain işide böyle.Öyle adam varki; kafasında proje var ama domain üretemiyor ,projesine uygun domaini senelerce bulamıyor üretemiyor ,siz gelip böyle adamlara projesine uygun domainide 5 tl ye verirseniz piyasa aynen böyle ölü gibi olur gider.Burda 15 tl ye domain alan bence yeni bir domain reglese daha iyi yapar.15 tl lik domainden sahibinede hayır gelmemiş demektir.
Fiyatı yüksek olan ilanlara destek olunacağına ,afedersiniz ama gerçekten köstek olunuyor.(destek derken ,3 kuruşluk domaini uçurun demiyorum.ama muhalafette olmasınlar.belki adamın biri dünyanın en saçma domainini bulma gibi bir projesi var.Siz bu domaine 3 kuruş dersiniz o adam servetini verir.gerçi siz daha iyi anlarsınızda nedense kendinizi tutamıyorsunuz.İşte boşuna dememiş nefsini terbiye eden ,herşeyin üstesinden gelir.)
Ayrıca sedoda satılan bir domaine en az 60 $ veren aynı domaine burda 15 tl bile vermiyor.Burda artık 1 -2 tl 'lik domainlerin satışını geçelimde artık millet bedava domain veriyor.Aslında çok güzel bir davranış.Ama kusura bakmasınlar diğer bir taraftandan saygısızlığın alası oluyor.Neden derseniz ,düşününki simitcinin biri emek veriyor ,çalışıyor çabalıyor köprü altında simit satıyor ,ama cahilin biri gelip orda bedava simit dağıtıyor.Herşeyin yeri ayrıdır.Satış bölümünde domain satılır,bedava diye bir bölüm yok.Bedava vermek isteyen msn'dekilere istese anında verir.Sırf hava olsun diye bedava domain veriyorlar.
Neyse bu arada ben domaici değilim,yanlışlıkla yolumu şaşırdım biran önce burdan(domain işinden) çıkmak istiyorum