Arkadaşlar bir özel mesaja istinaden yazdığım aşağıdaki bilgiyi konuyu takip eden herkesin bilgisine sunmak üzere paylaşmak istiyorum.
Malumunuz üzere doruk.com, öyle oyun.com gibi, tavla.com gibi doğrudan erişim ile çok fazla ziyaretçi çekebilecek bir domain değil, bu sebeple park gelirleri düşük, aylık ortalama ziyaretçi sayısı 300'ler dolayında.
Doruk.com gibi bir domainin farkı ancak ona içerik yükleyerek ortaya çıkabilir, 13 yıllık ve geçmişi çok temiz bir domain olarak özgün içerik ile birlikte google nazarında büyük bir değere sahip olacaktır. PR ve indexleme konusunda sıkıntı yaşamaz, sandbox gibi bir sıkıntın olmaz.
Doruk doruknet veya belirli bir kaç sektörel kelimede kasıp her aramada doruk.net doruk.com.tr ya da doruk.net.tr'nin üzerine çıkmanız garanti gibi bir şey, ve böyle bir durumda doruknet bu domain için sana istemediğiniz kadar para önerir. Bunu yapmak için şimdiye kadar ben zaman ayıramadım ve ihtiyaç dolayısı ile acilen satmak gereği doğdu, ancak satılmaması durumunda ben de bunu yapacağım.
Eğer domaini satmayıp kişisel olarak kullanmak isterseniz, özgün ve zengin bir içerik hazırlamanız durumunda ödediğiniz paranın size dönüşü 1 yılın altında olacaktır.